21/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μια Κυριακή αλλόκοτη…

Οι συνεχόμενες κρούσεις σε δύο προπονητές, τον Κολέ και τον Μαρκόπουλο, οι οποίοι δεν ήταν ελεύθεροι, έδειξαν ότι οι Αγγελόπουλοι δεν πίστεψαν ποτέ ότι ο Τόμιτς μπορούσε να αποτελέσει επιλογή προοπτικής.
      Pin It

Του Γιάννη Ντεντόπουλου

 

Μετά την άρνηση της διοίκησης του ΠΑΟΚ να συναινέσει στη μετακίνηση του Σούλη Μαρκόπουλου στον πάγκο του Ολυμπιακού, οι τρεις εμπλεκόμενες πλευρές προσπαθούν να αποκαταστήσουν την καθημερινότητά τους κάνοντας τον απολογισμό μιας αλλόκοτης Κυριακής.

 

Ο Ολυμπιακός όχι απλώς δεν βρήκε τον προπονητή που έψαχνε, αλλά αποδυνάμωσε και τη θέση του Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι μετά την παραίτηση του Μπαρτζώκα.

 

Οι συνεχόμενες κρούσεις σε δυο προπονητές, τον Κολέ και τον Μαρκόπουλο, οι οποίοι δεν ήταν ελεύθεροι, έδειξαν ότι στην πραγματικότητα οι Αγγελόπουλοι δεν πίστεψαν ποτέ ότι ο Τόμιτς μπορούσε να αποτελέσει επιλογή προοπτικής. Ειδικά μετά την οδυνηρή ήττα από τη Ν. Κηφισιά και τον θόρυβο που ακολούθησε, είναι πολύ δύσκολο για τον Σερβο-έλληνα τεχνικό να επιβληθεί στα αποδυτήρια, ανεξάρτητα αν πρόκειται για σημαία του συλλόγου που τυγχάνει της αγάπης και της εμπιστοσύνης του κόσμου.

 

Συνεπώς, η διοίκηση των «ερυθρολεύκων», περισσότερο τώρα από πριν, δείχνει υποχρεωμένη να αναζητήσει άλλη λύση προπονητή ή να θέσει τους παίκτες προ των ευθυνών τους, αφού ήταν οι ίδιοι που πέτυχαν μια σπουδαία νίκη μέσα στην έδρα της Βαλένθια για την Ευρωλίγκα. Επίσης η διοίκηση του Ολυμπιακού χρεώνεται το unfair να συζητήσει με έναν προπονητή που έχει ομάδα, χωρίς πρώτα να ζητήσει την συγκατάθεσή της.

 

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ, με την ξεκάθαρη στάση που πήρε από την πρώτη στιγμή που έμαθε τα καθέκαστα, αφενός πιστώνεται ότι χειρίστηκε την υπόθεση με πυγμή, σεβασμό και ευθύνη απέναντι στο όνομα και την ιστορία του ΠΑΟΚ, κι αυτό το εισέπραξε από την ενθουσιώδη αντίδραση των οπαδών της ομάδας, οι οποίοι δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι στα καλά του καθουμένου θα γινόταν άνω-κάτω ο «δικέφαλος» για να λύσει το πρόβλημά του ο Ολυμπιακός. Ξέρουν όλοι πόσο μεγάλη είναι η πίεση, ειδικά αν συνυπολογίσουμε και την ποδοσφαιρική αντιπαράθεση των δύο κλαμπ που έχει οξυνθεί την τελευταία διετία.

 

Από την άλλη, έχει να διαχειριστεί και το σημάδι που έμεινε από όλο αυτό το περιστατικό και να προστατεύσει τον Σούλη Μαρκόπουλο και ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Ολοι φαντάζονται πόσο αλλάζουν τέτοιου είδους συναισθήματα ανάλογα με τα αποτελέσματα και επίσης νιώθουν ότι ο Μαρκόπουλος έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ περισσότερα από αυτά για τα οποία αμείβεται.

 

Τέλος, είναι και ο ίδιος ο Μαρκόπουλος. Ο ατζέντης του τού έφερε μια δελεαστική πρόταση, η οποία αποτελούσε πρόκληση για την πετυχημένη καριέρα του. Θα μπορούσε να φύγει και να πάει στον Ολυμπιακό, με μόνο κόστος τη «ρετσινιά» του… προδότη, την οποία άλλωστε πρόλαβαν και του «κόλλησαν» πριν καν αποφασίσει.

 

Παρότι δεν έχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο και ο ΠΑΟΚ τού οφείλει χρήματα, ξεκαθάρισε ότι θα ήθελε να αρπάξει την ευκαιρία να δοκιμάσει στο επίπεδο της Ευρωλίγκας, αλλά μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της ομάδας του.

 

Scroll to top