maximou

21/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλή εμπλοκή με δόσεις και «κόκκινα» δάνεια

Οι εκκρεμότητες της ελληνικής κυβέρνησης εν όψει της έλευσης των τροϊκανών, το βασικό θέμα συζήτησης. Αποχώρησε χωρίς να κάνει δήλωση ο Γκ. Χαρδούβελης. Αναζητείται λύση για τις οφειλές και τα «κόκκινα» δάνεια.
      Pin It

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη μετείχε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών δε θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.

Οι εκκρεμότητες της ελληνικής κυβέρνησης εν όψει της έλευσης των τροϊκανών, το βασικό θέμα συζήτησης. Η κυβέρνηση αναζητά λύσεις στα «αγκάθια» που έχει να αντιμετωπίσει καθώς πρέπει να ξεπεράσει συγκεκριμένα εμπόδια μέχρι την επιστροφή των δανειστών μας στην Αθήνα.

Ένα εξ' αυτών και το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τροϊκανοί φέρεται να έχουν ενστάσεις όσον αφορά τη δυνατότητα των τραπεζών να εντάσσουν μια επιχείρηση στην προωθούμενη ρύθμιση και όσον αφορά τις οφειλές έναντι του Δημοσίου. Παράλληλα, ζητούν λύση-πακέτο με τα «κόκκινα» δάνεια.

Προκειμένου να καμφθεί το παραπάνω εμπόδιο, πραγματοποιήθηκε δεύτερη σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Δικαιοσύνης Χαράλμπο Αθανασίου και Ανάπτυξης Νίκο Δένδια. Αντικείμενο της συζήτησης τα «κόκκινα δάνεια».

Όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, η τελική απόφαση θα πρέπει να έχει και την έγκριση της τρόικας.

Νέα συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη το απόγευμα μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι δύο άνδρες θα θα συζητήσουν εφ' όλης της ύλης.

 

Σχετικό θέμα: Ευρω-ψυχρολουσία για το Μαξίμου

 

efsyn.gr  

Scroll to top