Pin It

Του Κ. Πετρωτού

 

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει φέτος με τις αποβολές στον ΠΑΟΚ…

 

Παρότι το θέμα συζητείται συνέχεια και έφτασε στο σημείο να το θίξει μέχρι και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Ιβάν Σαββίδης στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του, αντίδοτο δεν μπορεί να βρεθεί.

 

Τι κι αν η διοίκηση, σε συνεννόηση με τον Δώνη, έβαλε ειδικό πρόστιμο για όσους αποβάλλονται χωρίς λόγο και αιτία – 5.000 ευρώ για παίκτες, 10.000 για τον προπονητή. Τίποτα δεν έχει αλλάξει κι ο ΠΑΟΚ μετρά 6 αποβολές παικτών συν μία του Δώνη στο ντέρμπι με τον Αρη στο πρωτάθλημα.

 

Κι αν οι τρεις αποβολές μπορεί να πει κανείς ότι είναι δικαιολογημένες, όπως του Κατσικά με τον Αρη, του Γλύκου με τον ΟΦΗ και του Λόρενς με την ΑΕΚ, αυτά που έκαναν ο ίδιος ο Ιρλανδός με τον Αρη, ο Λάζαρ με τη Νέα Σμύρνη και -το αποκορύφωμα- ο Χακόμπο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ δεν μπορούν να εξηγηθούν με τίποτα.

 

Η ειρωνεία, μάλιστα, με τον Χακόμπο ήταν ότι έπαιρνε τον τίτλο του κορυφαίου του ΠΑΟΚ μέχρι τη στιγμή της αποβολής του.

 

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι όλα όσα συμβαίνουν με τις συνεχόμενες κόκκινες αρχίζουν από μια χαλαρότητα εντός αποδυτηρίων κι αυτό συνιστά ευθύνη του Δώνη. Κάποιοι άλλοι εκτιμούν ότι είναι ιδιαίτερη η ψυχοσύνθεση συγκεκριμένων παικτών, όπως ο Λόρενς, ο Λάζαρ ή ο Χακόμπο, που ανεξάρτητα από το κλίμα στην ομάδα είναι πάντα επιρρεπείς σε τέτοιες εξάρσεις.

 

Επειδή το φαινόμενο το είχε ζήσει ο ΠΑΟΚ επί Σάντος και με ορισμένους άλλους παίκτες, που είτε έφυγαν από την ομάδα είτε είναι μέχρι σήμερα ανενεργοί, υπάρχει ένας άλλος παράγοντας που μπαίνει πιο ψηλά από οτιδήποτε άλλο.

 

Η παραδοσιακή καχυποψία σε όλο το κλαμπ που λέγεται ΠΑΟΚ με τη διαιτησία. Η αίσθηση ότι μόνιμα υπάρχει αδικία σε βάρος της ομάδας είναι αυτή που κάνει τους παίκτες να μπαίνουν στο γήπεδο… φορτισμένοι αρνητικά.

 

Ο ΠΑΟΚ έχει φάει πολλές αδικίες στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Αλλωστε και να γίνεται, δεν είναι δικαιολογία για να ξεσπούν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Αυτοί πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και να αφήνουν τις… μαγκιές άλλης εποχής κατά μέρος, γιατί έτσι δεν βοηθούν κανέναν. Ούτε τον εαυτό τους.

 

Κλείνοντας το θέμα αποβολές, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση που θα έχει ο Ιβάν Σαββίδης, που μοιάζει σαν να απευθύνθηκε σε ώτα μη ακουόντων.

 

Το ξέσπασμα του Χακόμπο έφερε σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό συμπέρασμα του ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα έχει αγωνιστικό πλάνο και ταυτότητα, της λείπει όμως η ποιότητα, κυρίως μεσοαμυντικά.

 

Μπορεί ο Δώνης και ο Γεωργιάδης να έχουν βάλει στόχο την απόκτηση ενός τουλάχιστον μεσοεπιθετικού, η ομάδα όμως, με τη λογική ότι οι ενδεκάδες πάντα χτίζονται από πίσω προς τα μπρος, χρειάζεται δύο παιχταράδες στη ραχοκοκαλιά της.

 

Κι αν για τα χαφ υπάρχει ακόμη η προσμονή της επιστροφής του υγιούς Γκαρσία, στην άμυνα είναι επιτακτική η ανάγκη ενός παίκτη που θα μπορεί να καθοδηγήσει την ομάδα από πίσω και να αποτελέσει τον πρώτο κρίκο στην αλυσίδα της οργάνωσης επιθέσεων.

 

 

 

Scroll to top