lykoudis

21/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μεταρρυθμιστές» για συναίνεση και συγκλήσεις

Ο ανεξάρτητος βουλευτής έθεσε ως βασικούς σκοπούς της πρωτοβουλίας, τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων και την επίτευξη ευρύτερων συγκλίσεων για κυβερνητικές λύσεις .
      Pin It

«ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ για την δημοκρατία και την ανάπτυξη», είναι ο τίτλος του νέου πολιτικού χώρου που ίδρυσε ο Σπύρος Λυκούδης.

Σε ομιλία του στο Μουσείο Μπενάκη, ο ανεξάρτητος βουλευτής έθεσε ως βασικούς σκοπούς της πρωτοβουλίας, τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων και την επίτευξη ευρύτερων συγκλίσεων για κυβερνητικές λύσεις και δεύτερον τη συνεργασία των δυνάμεων του δημοκρατικού χώρου για την συγκρότηση -όπως τόνισε- της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.

«Χρειαζόμαστε ευρύτερες συγκλίσεις για κυβερνητικές λύσεις. Χρειαζόμαστε συμφωνίες σε ένα ελάχιστο προγραμματικό πλαίσιο για τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα μας», δήλωσε ο Σπύρος Λυκούδης, συμπληρώνοντας ότι τα τελευταία γεγονότα επιβεβαίωσαν «με δραματικό τρόπο» την πρότασή στη Βουλή για την ανάγκη συναίνεσης και στο κυβερνητικό επίπεδο, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Επικρατείας, ο οποίος αποχώρησε πριν από λίγες εβδομάδες από τη ΔΗΜΑΡ, χαρακτήρισε ανάγκη τη συνεργασία των δημοκρατικών δυνάμεων, από το δημοκρατικό και φιλελεύθερο κέντρο, τους σοσιαλιστές, έως και την ανανεωτική αριστερά.

«Οι ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ», τόνισε, «καταθέτουμε την ειλικρινή μας βούληση για πολιτική συνάντηση και συνεργασία όλων των κομμάτων, φορέων, κινήσεων και προσώπων που αυτοπροσδιορίζονται στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο», εκτιμώντας ότι «μας ενώνουν πολλά και μας χωρίζουν λίγα».

Απεύθυνε μάλιστα έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για την υπέρβαση των ηγεμονικών και αλαζονικών συμπεριφορές που ταλανίζουν τον δημοκρατικό, προοδευτικό χώρο και απογοητεύουν τους πολίτες.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν τα πρώην στελέχη της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, τα οποία συμμετείχαν στη μεταρρυθμιστική τάση και αποχώρησαν μαζί με τον κ. Λυκούδη, πριν το πρόσφατο συνέδριο.

Το παρών έδωσαν επίσης ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης, ο υποψήφιος ευρωεβουλευτής με την Ελιά, Ν.Μπίστης, ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Χ.Δερβένης και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θ.Χειμωνάς.

Την προσπάθεια του Σπύρου Λυκούδη στηρίζει ο πρώην υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή.

 

 

efsyn.gr

Scroll to top