putin

21/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Σικόρσκι: Με πρόδωσε η μνήμη μου για τον Πούτιν

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας ανακάλεσε τις δηλώσεις του περί πρότασης από τον Ρώσο πρόεδρο για το μοίρασμα της Ουκρανίας ανάμεσα στη Μόσχα και τη Βαρσοβία.
      Pin It

«Υπήρξε μια παρερμηνεία του κειμένου και με πρόδωσε η μνήμη μου, διότι αφού το έλεγξα απεδείχθη ότι δεν έγινε μια τέτοια συνάντηση μεταξύ του Τουσκ και του Πούτιν στη Μόσχα. Είναι φυσικό για έναν άνθρωποι να προτρέχει και αυτό συνέβη στην περίπτωση αυτή.»

Το παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Πολωνίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ράντοσλαβ Σικόρσκι, ανακαλώντας  προηγούμενες δηλώσεις του περί πρότασης του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν για το μοίρασμα της Ουκρανίας ανάμεσα στη Μόσχα και στη Βαρσοβία.

 

Τι είχε πει ο Σικόρσκι

«Ήθελε να συμμετέχουμε σε αυτό τον διαμελισμό της Ουκρανίας… Ήταν από τα πρώτα πράγματα που είπε ο Πούτιν στον πρωθυπουργό μου», φέρεται να είπε ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι στο Politico, σε συνέντευξη με ημερομηνία 19 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πούτιν φέρεται να έκανε την πρόταση στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Ντόναλντ Τουσκ στη Μόσχα το 2008.

«Ο Πούτιν είπε ότι η Ουκρανία είναι μια τεχνητή χώρα, ότι η πόλη Lviv ανήκει στην Πολωνία και γιατί δεν τα βρίσκουμε μεταξύ μας…», είπε σύμφωνα με το Politico, ο Σικόρσκι, που είχε συνοδεύσει τον Τούσκ σε εκείνο το ταξίδι. Ο Πολωνός πρωθυπουργός δεν απάντησε στους υπαινιγμούς του Πούτιν, γιατί γνώριζε ότι οι Ρώσοι μαγνητοφωνούσαν τη συνομιλία, αλλά η Πολωνία δεν εξέφρασε κανένα ενδιαφέρον για την «πρόταση». «Εμείς», φέρεται να είπε ο Σικόρσκι, «κάναμε απολύτως σαφές ότι δεν θέλουμε να αναμειχθούμε σε τέτοια σχέδια».

 

efsyn.gr

 

Scroll to top