Pin It

«Εναλλακτικό σχέδιο» με προτεραιότητα στην οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτική βιωσιμότητα προτείνουν για τη Θεσσαλονίκη 35 άνθρωποι της αυτοδιοίκησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους.

 

Το Δίκτυο Εναλλακτικής Διακυβέρνησης για τη Βιωσιμότητα, που παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου, θα προσπαθήσει με προοδευτικό πρόσημο να διατυπώσει ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις προς τις διοικήσεις δήμων, περιφερειών και την κυβέρνηση, προκειμένου να επιλυθούν καθημερινά και μείζονα προβλήματα, ειδικά εν όψει του νέου πακέτου ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων (ΣΕΣ 2014-2020).

 

Το πλαίσιο της πρωτοβουλίας έβαλαν ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παύλου Μελά, Σάκης Λαζαρίδης, ο πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Ανδρέας Κουράκης και ο δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Χορτιάτη, Γιώργος Αντωνόπουλος.

 

«Δεν θέλουμε να δώσουμε ερμηνείες στην κρίση και να στιγματίσουμε τη διαφθορά, το πελατειακό μοντέλο κτλ., αλλά να δώσουμε συγκεκριμένες λύσεις, να διευκολύνουμε τη δουλειά των εκλεγμένων», εξήγησε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

 

Ο Ανδρέας Κουράκης, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι «εν όψει του ΣΕΣ πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες, να έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και να παράξουμε συγκεκριμένες πολιτικές, για να μην κατασπαταληθούν τα δισεκατομμύρια».

 

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι «γίνεται ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με αδιαφανείς όρους στα θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων», ενώ κατήγγειλε «το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ που αλλάζει διοικητικό συμβούλιο σαν τα πουκάμισα».

 

Στις προτεραιότητες του Δικτύου περιλαμβάνονται η διατύπωση θέσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων και η καταγραφή των επιπτώσεων από τις μνημονιακές πολιτικές στο περιβάλλον. Επίσης, η συνολική αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στο πολεοδομικό συγκρότημα, τα προβλήματα με τον ΟΑΣΘ, το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

 

Νίκος Φωτόπουλος

 

Scroll to top