panepistimio-athinwn

22/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα αντιπαράθεση φοιτητών – εργαζομένων με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ

Ομάδα φοιτητών και εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ εξέφρασαν την αντίθεσή τουςς στην πολιτική του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν θα αλλάξουν τα μέτρα ασφαλείας του Πανεπιστημίου.
      Pin It

Συζήτηση σε υψηλούς τόνους είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης, ομάδα φοιτητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο πρύτανης του Ιδρύματος Θεόδωρος Φορτσάκης, σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί η νέα διοίκηση.

Οι φοιτητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις διαγραφές των φοιτητών και την καθιέρωση «face control» στην είσοδο του χώρου, με τον κ. Φορτσάκη να υποστηρίζει ότι δεν θα αφήσει τα… μπουλούκια να διαλύσουν τα συλλογικά όργανα του Πανεπιστημίου.

«Υπάρχει ρητή εντολή δική μου, να μην σας επιτρέπεται η είσοδος στη Σύγκλητο χωρίς να σας έχει δοθεί η άδεια» σημείωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Στη συνέχεια, ομάδα των εργαζομένων του ΕΚΠΑ είχε συνάντηση με τον πρύτανη, όπου του επανέλαβαν την άρνησή τους στο «λουκέτο», με τον κ. Φορτσάκη να υποστηρίζει πως δεν εξετάζει την αλλαγή του μέτρου, παρά μόνο προτάσεις για διευκολύνσεις (π.χ. έκδοση ειδικών καρτών για τους μόνιμους υπαλλήλους, μεταφορά των υπηρεσιών Erasmus κα).

 

efsyn.gr

Scroll to top