Alafouzos-Giannis

22/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ψυχαναλυτής ο Αλαφούζος!

Ζήτησε και την ανοχή των παικτών επειδή τους χρωστάει ακόμη το πριμ κατάκτησης του Κυπέλλου.
      Pin It

Του Κ. Μανωλιουδάκη

 

Ο κύκλος της… ψυχοθεραπείας των παικτών του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι με την επίσκεψη του Γιάννη Αλαφούζου στο Κορωπί και την ομιλία του προς τους παίκτες!

 

Μία ημέρα μετά το «group therapy» του Γιάννη Αναστασίου και την προσπάθεια ανασύνταξης, ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» δεν αρκέστηκε απλώς στο να παρακολουθήσει την προπόνηση -όπως συνηθίζει- αλλά επιχείρησε να εκφράσει την εμπιστοσύνη του και να «σηκώσει» ψυχολογικά τους παίκτες του συλλόγου. Χρησιμοποίησε μάλιστα ως παράδειγμα ένα προσωπικό του βίωμα, κάνοντας λόγο για λάθη που έκανε, μέσα από τα οποία έμαθε και έγινε εν τέλει πιο ισχυρός.

 

«Οπως η επιτυχία, έτσι και η αποτυχία είναι μέρος της ζωής μας. Να ξέρετε πως και εγώ στη ζωή μου έχω βιώσει πολλά. Είχα φτάσει ακόμη και στο όριο της καταστροφής. Το θέμα από τέτοιες καταστάσεις είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Να βγαίνεις ισχυρότερος μέσα από τα προβλήματα. Οχι να σε «παίρνει από κάτω». Να μη σκύβεις το κεφάλι, ούτε και να ντρέπεσαι. Εχετε δείξει τι μπορείτε να κάνετε και τι να περιμένουμε από εσάς, οπότε ήρθε η ώρα να φανείτε και πάλι δυνατοί», ήταν τα λόγια του.

 

Κατόπιν αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, επιχειρώντας να καθησυχάσει τους ποδοσφαιριστές για την καθυστέρηση που υπάρχει στην πληρωμή του πριμ της περσινής κατάκτησης του Κυπέλλου, υπογραμμίζοντας: «Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν. Τις ξέρετε πιο καλά από τον καθένα. Βλέπετε επίσης ότι προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς απέναντί σας και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, κάτι που σχεδόν πάντα επιτυγχάνεται».

 

Τέλος, πρόσθεσε: «Φυσικά ο βαθμός εκπλήρωσης των υποχρεώσεών μας πολλές φορές εξαρτάται και από τα αποτελέσματα στο γήπεδο. Για παράδειγμα, και δίχως να ευθύνεστε εσείς καθώς η απόδοσή σας δεν ήταν κακή, ο αποκλεισμός από τη Σταντάρ μάς στέρησε 2,5 εκατ. και μας πήγε πίσω. Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί και να σας βγάζει από τον στόχο σας, διότι είναι ένα θέμα που λύνεται και θα το λύσουμε μέχρι τις γιορτές».

 

Ολα αυτά μία ημέρα πριν από την αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού για την Ολλανδία, που είναι προγραμματισμένη για το πρωί στις 8.30, εν όψει του αυριανού ματς με την Αϊντχόφεν για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης ο προπονητής ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή στην οποία δεν συμπεριλήφθηκαν ο Νταβίντ Μέντες (συνέχισε τη θεραπεία του) και φυσικά ο Μάρκους Μπεργκ.

 

Ο Αναστασίου αναμένεται να επιστρέψει στο 4-3-2-1 που πρόβαρε στο φιλικό με την Μπασακσεχίρ στην Τουρκία για τα εκτός έδρας ματς με την PSV και τον Ολυμπιακό, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω το κέντρο, αλλά δεν έδειξε το παραμικρό όσον αφορά τα πρόσωπα που θα το υλοποιήσουν. Η λογική υπαγορεύει ότι θα υπάρξουν 2-3 αλλαγές στην 11άδα, με τον Τριανταφυλλόπουλο να διεκδικεί τη θέση του Μπούρμπου στο δεξί άκρο της άμυνας και τους Μπούι, Δώνη και Ντίνα θέση στο κέντρο, δίπλα στους Λαγό, Πράνιτς, Ζέκα και Ατζαγκούν, ενώ στην επίθεση προβλέπεται να επιλεχθεί ένας εκ των Κλωναρίδη ή Καρέλη.

 

………………………………………….

 

Από τριάρα σε τριάρα

 

Η αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή της Αϊντχόφεν. Το «τριφύλλι» δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή ομάδα που στο δεύτερο μισό της σεζόν απέδιδε απολαυστικό ποδόσφαιρο, με συνέπεια το ένα στραπάτσο να διαδέχεται το άλλο, την ίδια στιγμή που η PSV πηγαίνει από 3άρα σε 3άρα και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας στην Ολλανδία. Ο δεύτερος Αγιαξ βρίσκεται 4 βαθμούς πίσω της, ενώ στα δύο τελευταία της ματς νίκησε με το ίδιο σκορ (3-0) την Εξέλσιορ και την Αλκμααρ χτυπώντας σαν κόμπρα στο «ψαχνό».

 

Δεν χρειάζεται ασφαλώς να επισημάνουμε ότι το «ολλανδικό» 4-3-3 είναι το προσφιλές της σύστημα, το οποίο ο Φιλίπ Κοκού ακολουθεί πιστά και απαράβατα, προσδοκώντας στην αναβίωση του περίφημου «total football».

 

Η επίθεση πετάει «φωτιές», αλλά παίκτης-κλειδί στη μεσαία γραμμή είναι ο (δανεικός από τη Βαλένθια) Μεξικανός Αντρές Γκουαρδάδο που «φτιάχνει» το παιχνίδι. Σε εξαιρετική κατάσταση είναι και ο έτερος εσωτερικός μέσος, Μαροκινός, Ανταμ Μάχερ (τον θέλει η Μίλαν), αλλά ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος ακούει στο όνομα Μέμφις Ντεπάι…

 

Ο χαρισματικός πλάγιος επιθετικός, που αποτελεί το πιο hot όνομα αυτή τη στιγμή στο ολλανδικό πρωτάθλημα, αναμένεται να επιστρέψει στο ματς με τον Παναθηναϊκό μετά τον τραυματισμό του (θλάση στον προσαγωγό) στις 13 Σεπτέμβρη.

 

Scroll to top