22/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Φως, νερό και… μηνύματα

Πιο γρήγορα απ’ όσο περίμεναν βγαίνουν τα χαρτιά που θα επιτρέψουν να ξεκινήσουν τα έργα του γηπέδου, αλλά.
      Pin It

Του Τάσου Τσατάλη

 

Παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του project manager του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, που τοποθέτησαν αρκετά πίσω χρονικά την έκδοση της οικοδομικής άδειας, είναι φανερό πως στην «Ενωση» και πιστεύουν και προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να πάρουν στα χέρια τους τα σχετικά χαρτιά αρκετά σύντομα. Ισως και μέσα στο επόμενο 20ήμερο.

 

Ηδη κλείνουν ένα ένα πολύ σοβαρά μέτωπα που αφορούν τα προαπαιτούμενα της άδειας. Μετά την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για τις εκσκαφές, η ΑΕΚ πήρε στα χέρια της και το απαιτούμενο για την άδεια έγγραφο από τον ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροδότηση. Παράλληλα με αυτό και το ανάλογο για την παροχή νερού που αφορά την προϋπόθεση για συγκεκριμένο νούμερο κυβικών, το οποίο επίσης συνδέεται με την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

 

Γραφειοκρατικά λοιπόν το πράγμα πάει καλά. Είναι σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ και προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Οποιο παρουσιάστηκε αντιμετωπίστηκε με την εξασφάλιση κάθε εγγράφου που έχει ζητηθεί, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι που χειρίζονται το θέμα.

 

Πάντως τα μηνύματα από την άλλη πλευρά συνεχίζουν να μην είναι θετικά. Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας δεν δείχνει διατεθειμένος για οποιαδήποτε συνεργασία στο θέμα της ανέγερσης του γηπέδου.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η συγκεκριμένη στάση αποτυπώνεται και στην απάντηση που ετοιμάζει η δημοτική αρχή, και είναι πιθανό να την έχουν στην ΑΕΚ μέσα στην εβδομάδα, στο αίτημα για την έγκριση της μελέτης για την πεζοδρόμηση και τις υπογειοποιήσεις, για το οποίο γράψαμε πρόσφατα.

 

Ενώ το συνηθισμένο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μια απάντηση με λίγες λέξεις, οι πληροφορίες της «Εφ.Συν.» θέλουν τον δήμο να έχει ετοιμάσει μια πολυσέλιδη απάντηση, που στην ουσία αναλύει σε αποκλειστικά νομική «γλώσσα» τις θέσεις του κατά του σχεδίου της κατασκευής του νέου γηπέδου με τους όρους που ψηφίστηκαν από τη Βουλή. Οσον αφορά το αίτημα της ΑΕΚ, φαίνεται ότι πάει στην αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία που εδρεύει στη Νέα Ιωνία.

 

Εντελώς άσχετο με το τυπικό της συγκεκριμένης διαδικασίας, αλλά χαρακτηριστικό για ένα πράγμα: η λογική που έχει επικρατήσει στον δήμο είναι της μετωπικής σύγκρουσης και της αξιοποίησης κάθε ευκαιρίας για να εκφραστεί η αντίθεση στο σχέδιο της ΑΕΚ.

 

Scroll to top