dourou

22/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση μνήμης στην Πέτρου Ράλλη

Το κάλεσμα έκαναν μέλη του συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα οι «Φίλοι της Φύσης», η «ΟικοΠολις», οι «Μαμάδες στο Δρόμο» , η «ΠΕΖΗ», οι «Ποδηλάτες/ισες» και το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα».
      Pin It

Με ένα κερί κι ένα λουλούδι, πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Πέτρου Ράλλη στη συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα του πρόσφατου θλιβερού τροχαίου. Το κάλεσμα έκαναν μέλη του συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα οι «Φίλοι της Φύσης», η «ΟικοΠολις», οι «Μαμάδες στο Δρόμο» , η «ΠΕΖΗ», οι «Ποδηλάτες/ισες» και το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα».

Το «παρών» έδωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Οι παρευρισκόμενοι μοίρασαν στους περαστικούς και τα διερχόμενα αυτοκίνητα φυλλάδια για τα αιτήματα τους σχετικά με την οδική ασφάλεια.

«Εδώ και δεκαετίες τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας δεν υπήρξαν προτεραιότητα ούτε για την κεντρική κυβέρνηση, ούτε δυστυχώς και για τον πρώτο και το δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θέλω να τονίσω ότι για τη νέα περιφερειακή αρχή η οδική ασφάλεια είναι προτεραιότητα. Ελπίζουμε ότι με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα λάβουμε με την κοινωνία των πολιτών, είναι πολύ κοντά το διάστημα που θα μπορείς να οδηγείς να περπατάς, να είσαι στο ποδήλατο και να είσαι ασφαλής στην Ελλάδα ολόκληρη», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Δούρου.

Οι διαδηλωτές διατράνωσαν πως δεν πρόκειται να παραμείνουν αμέτοχοι θεατές στον «πόλεμο της ασφάλτου» και απαίτησαν τον άμεσο περιορισμό των ορίων ταχύτητας στους δρόμους των πόλεων, όπως και αυστηρότερη επιτήρηση για το σεβασμό τους.

efsyn.gr  

Scroll to top