EKPA

23/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους μαθητές και εκπαιδευτικοί για την Παιδεία

Μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, την ώρα που η αντιπαράθεση πρύτανη και φοιτητών του ΕΚΠΑ συνεχίζεται αμείωτη.
      Pin It

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώνεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια από μαθητές και εκπαιδευτικούς (δάσκαλοι και καθηγητές), οι οποίοι καλούν σε μαζική συμμετοχή ενάντια στις απολύσεις και την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας.

Παράλληλα, στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι και φοιτητές του ΕΚΠΑ, με τους τελευταίους να πραγματοποιούν και ανοιχτή συνέλευση για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Την ίδια ώρα, σε αδιέξοδο βρίσκεται η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές συνεχίζουν να ζητούν ελεύθερη είσοδο στα Προπύλαια, ενώ ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης επιμένει να αρνείται και να δηλώνει ότι θα εφαρμοστεί η «ελεγχόμενη είσοδος», που ο ίδιος υπερασπίζεται.

Παράλληλα, το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας για τις «κλειδωμένες πόρτες» αποτελεί ένα ακόμη «χαστούκι» για την τακτική του πρύτανη, καθώς όπως αναφέρει η διοίκηση του ιδρύματος δεν τους επέτρεψε την είσοδο. «Αν κάποιες ήταν κλειδωμένες, δεν το ήξερα», ανταπάντησε ο κ. Φορτσάκης, ενώ για την παρουσία των ΜΑΤ δήλωσε πως δεν τα κάλεσε αυτός. «Μα το αναφέρετε στην ίδια την ανακοίνωσή σας» του απάντησαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ, με τον πρύτανη να ισχυρίζεται πως ενημέρωσε απλά ότι θα γίνει κατάληψη, «δεν είπα να έρθουν».

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στη σελίδα 34 της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί
efsyn.gr

Scroll to top