Olympiakos-Malme-Roberto

23/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Και «προφήτης» και «άγιος»!

Ο Ρομπέρτο πρώτα προέβλεψε τη νίκη και τον σκόρερ και μετά κατέβασε και τα ρολά.
      Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Ολα τα είχε προβλέψει ο Ρομπέρτο! Και έκανε τα πάντα για να πέσει μέσα!

 

Ο Ισπανός τερματοφύλακας είχε προβλέψει από προχθές τη νίκη του Ολυμπιακού σε βάρος της Γιουβέντους με… 1-0. Μάλιστα είχε πέσει μέσα και στον σκόρερ! Το γκολ ο Κασάμι! «Με ρώτησαν και το πρόβλεψα. Είμαι χαρούμενος που έπεσα μέσα».

 

Φυσικά στο δεύτερο μισό του αγώνα, σε μερικές πολύ δύσκολες φάσεις που χρειάστηκε, ήταν αυτός που κράτησε το γκολ του Ελβετού, αφού εκτός από… προφήτης αποδείχτηκε και πάλι… άγιος, όπως πέρυσι στο ματς με την Μπενφίκα. Κατέβασε τα ρολά και κράτησε το γκολ της νίκης.

 

Τώρα ο Ολυμπιακός βρίσκεται πρώτος στον όμιλο μαζί με την Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία έχει νικήσει στην πρεμιέρα και πάει πλέον φουλ για πρόκριση στη φάση των 16.

 

Μη ξεχνάμε βέβαια πως πήρε και την εκδίκησή του από τη Γιουβέντους, η οποία έχασε για πρώτη φορά στο «Καραϊσκάκη», ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είναι αξιοθαύμαστο ότι στο γήπεδό του τρέχουν ένα σερί με πέντε συνεχόμενες νίκες σε βάρος της Μπενφίκα, της Αντερλεχτ, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Ατλέτικο Μαδρίτης και χθες της πρωταθλήτριας Ιταλίας.

 

Ο Μίτσελ το έκλεισε το ματς από νωρίς. Αφησε έξω από την ενδεκάδα τον Ιμπραΐμ Αφελάι και γέμισε τον άξονά του. Με τον Μιλιβόγεβιτς και τον Εντινγκά μπροστά από τους στόπερ και με αποστολή να κλείνουν τον δρόμο στον Πογκμπά και στον Βιδάλ, έχοντας στις άκρες Κασάμι και Μανιάτη, έπεσε διάνα στους σχεδιασμούς του. Στη μέση ο Ντομίνγκες και μπροστά ο Μήτρογλου.

 

Αυτός ήταν ο σχηματισμός που περιόρισε αισθητά τη δράση της Γιουβέντους και της επέτρεψε να απειλήσει μόνον από τρεις στημένες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Σε αυτές είναι γεγονός ότι η άμυνα του Ολυμπιακού αντέδρασε κάπως αμήχανα. Τη μία μάλιστα ο Ελαμπντελαουί απέκρουσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Βιδάλ στο 12’.

 

Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν λίγες επιθετικές ενέργειες, αλλά σε μία από αυτές βρήκαν δίχτυα. Ο Μπουφόν είχε αντιδράσει σωστά με εντυπωσιακή εκτίναξη στο απευθείας φάουλ του Ντομίγνκες στο 7’, ενώ στο 26’ το σουτ του Αργεντινού έφυγε άουτ.

 

Ομως, στο 36’ ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του. Αψογη η κίνηση και ο συνδυασμός του Τσόρι με τον Μήτρογλου, ο οποίος έκοψε την μπάλα πίσω στον Κασάμι, ο οποίος με αριστερό δυνατό σουτ άφησε «άγαλμα» τον πολύπειρο Μπουφόν… 1-0!

 

Στο δεύτερο μισό έγινε πρωταγωνιστής ο Ρομπέρτο, ο οποίος σταμάτησε με απίστευτες αποκρούσεις τα σουτ του Τέβες και του Μοράτα. Ο Αργεντινός και ο Ισπανός βομβάρδιζαν στην εστία του Ολυμπιακού, αλλά ο τερματοφύλακας ήταν και πάλι ανίκητος. Ο Κασάμι έχασε την ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 60’, ενώ στο 68’ ο Μίτσελ απέσυρε τον Μήτρογλου και έβαλε στην κορυφή της επίθεσης τον Αφελάι, με σκοπό να κρατήσει την μπάλα. Από τη στιγμή που το ταμπλό έμεινε στο 1-0, τι να του πεις του… Κόπερφιλντ;

 

Scroll to top