23/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ

«Καταδρομικές» επισκέψεις στα σχολεία

      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Σε υπουργό… αιφνιδιαστικών επισκέψεων αναδεικνύεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, που χθες «χτύπησε» υπό μορφήν εφόδου στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο μοντέλο είχε εφαρμόσει και ως υπουργός Υγείας στο παρελθόν, κατορθώνοντας με αυτό τον τρόπο να αποφεύγει οργανωμένες διαμαρτυρίες, ενώ και η ενημέρωση των δημοσιογράφων γίνεται κατόπιν εορτής από το γραφείο Τύπου τού εκάστοτε υπουργείου του και από τις αναρτήσεις του στο facebook!

 

Yπό αυτές τις συνθήκες, ο υπουργός Παιδείας πραγματοποίησε χθες απροειδοποίητη επίσκεψη σε Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Θεσσαλονίκης. Οπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του, ο κ. Λοβέρδος μπήκε σε τάξη της B’ Λυκείου, όπου γινόταν το μάθημα της έκθεσης, συνομίλησε με τους καθηγητές και τους μαθητές, άκουσε τις ανησυχίες και τα όνειρά τους για τις σπουδές που θέλουν να κάνουν. Εν συνεχεία, ο υπουργός καλωσόρισε στην Ελλάδα 40 μαθητές από γερμανικό Λύκειο της πόλης Σβέμπισχαλ και είχε εγκάρδια συνομιλία με τον συνοδό καθηγητή των παιδιών.

 

Ινκόγκνιτο

 

Κάπως έτσι, όλα κύλησαν ομαλά και κυρίως… επικοινωνιακά για τον υπουργό-«κομάντο», που απέφυγε τυχόν διαμαρτυρίες γονέων, ενοχλητικές ερωτήσεις δημοσιογράφων και άλλα δυσάρεστα. Γιατί αλλιώς, ποιον είχε σκοπό να αιφνιδιάσει; Μήπως έκανε κανέναν προσωπικό έλεγχο παρουσιών του προσωπικού ή εξέτασε αν το σχολείο έχει χρήματα για τη θέρμανση του χειμώνα; Ο υπουργός, λοιπόν -όπως λέει- συνομίλησε με τους καθηγητές και τους μαθητές της Β’ Λυκείου: «Ακούσαμε τις ανησυχίες και τα όνειρα για τις σπουδές που θέλουν να κάνουν», έγραψε στο facebook ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος ανάρτησε και φωτογραφίες από την επίσκεψή του.

 

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το σχολικό αθλητικό συγκρότημα της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκαν δράσεις άθλησης στο πλαίσιο του κοινωνικού σχολείου. Συγκεκριμένα, σε τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου παιδιά με σύνδρομο Down και μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου αγωνίστηκαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Στο κλειστό γυμναστήριο του συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε αγώνας μπάσκετ μεταξύ αντιπροσωπευτικής ομάδας του κοινωνικού σχολείου αποτελούμενης από μαθητές Λυκείου, την οποία ενίσχυσαν ο υπεύθυνος Τύπου του υπουργείου Παιδείας Παντελής Περιβολάρης, ο σύμβουλος σχολικού αθλητισμού του ΥΠΑΙΘ Σάκης Τζαλαλής, με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη, και ομάδας βετεράνων καλαθοσφαιριστών, την οποία αποτελούσαν οι Κωνσταντινίδης, Κούβελας, Νικολαΐδης, Παναγιωτίδης, Γιαννουζάκος, Κακιούσης και Λάππας. Το τελικό σκορ ήταν 73-71 υπέρ της ομάδας του κοινωνικού σχολείου.

 

Απροειδοποίητη επίσκεψη πραγματοποίησε χθες ο υπουργός και στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Εκεί, συνομίλησε με το διοικητικό προσωπικό και συζητήθηκε το θέμα της ενδοτμηματικής μετεγγραφής φοιτητών, δεδομένου ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο διαθέτει τμήματα ΤΕΦΑΑ και στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες.

 

Scroll to top