23/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Ο δήμος αναλαμβάνει τα τροφεία

      Pin It

Μια πολύ σημαντική απόφαση για τους γονείς, τα παιδιά των οποίων πηγαίνουν στους δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, έλαβε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο: κατάργησε τα τροφεία που πλήρωναν μέχρι τώρα οι γονείς στους σταθμούς, για να έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούνται σε αυτούς τα παιδιά τους.

 

Η κατάργηση των τροφείων ήταν μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου, σε μια περιοχή που πλήττεται σφοδρά από την κρίση. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η δική μας αντίληψη για τους παιδικούς σταθμούς είναι ότι αποτελούν κυψέλη προετοιμασίας για την ένταξη των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αποθήκη ψυχών. Η φιλοξενία βρεφών και παιδιών στους παιδικούς σταθμούς είναι δικαίωμα όλων, ζητούμενο που εμείς δεσμευόμαστε να φροντίσουμε και να εξασφαλίσουμε στον σχεδιασμό μας».

 

Τα τροφεία που πλήρωναν μέχρι τώρα οι γονείς ήταν ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα της οικογένειας. Μέχρι 8.000 ευρώ απαλλάσσονταν, από 8.000 έως 11.000 κατέβαλλαν 30 ευρώ τον μήνα, από 11.000 έως 16.000 επιβαρύνονταν 40 ευρώ τον μήνα, από 16.000 και πάνω το τίμημα ήταν 60 ευρώ τον μήνα. Να σημειωθεί ότι σχετική απόφαση είχε λάβει πρόσφατα και ο Δήμος Πατρέων για οικογένειες με εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

Scroll to top