Pin It

Δικογραφία για υπόθεση «βιομηχανικής κατασκοπίας» σε βαθμό κακουργήματος σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος ενός 31χρονου και χθες παραπέμφθηκε στις εισαγγελικές αρχές.

 

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του μετά από καταγγελία εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, πληροφορικής και διαφήμισης και, όπως προέκυψε, ο 31χρονος που στο παρελθόν εργαζόταν στην εταιρεία, είχε υποκλέψει σχεδόν όλες τις απόρρητες εμπιστευτικές πληροφορίες και δεδομένα, στα οποία είχε αποκτήσει πρόσβαση.

 

Συγκεκριμένα, είχε αποθηκεύσει απόρρητα αρχεία και δεδομένα της εταιρείας σε σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικών υπολογιστών και σε USB, παραβιάζοντας στοιχεία και προγράμματα.

 

Σε έρευνα που έγινε σπίτι του διαπιστώθηκε η διαχείριση επίμαχου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω του οποίου γινόταν η υποκλοπή εταιρικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, δεδομένων και εμπιστευτικών πληροφοριών της εταιρείας. Ταυτοποιήθηκαν επίσης στοιχεία που αφορούσαν τον χώρο, όπου, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα της εταιρείας, αποθηκεύονταν απόρρητα αρχεία και δεδομένα της.

 

Παράλληλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, 3 φορητές μνήμες αποθήκευσης (USB), ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικών υπολογιστών και έντυπο υλικό, σχετικό με την υπό έρευνα υπόθεση.

 

Μ.Ι.Τ.

 

Scroll to top