23/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ζητά συμμετοχή στην Επιτροπή Αξιών

      Pin It

Τη συμμετοχή δικηγόρων στην Επιτροπή Αξιών Ακινήτων ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών με την οποία ζητεί τη συμμετοχή εκπροσώπου των δικηγόρων στην ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο τη «μελέτη και εκπόνηση συστήματος καθορισμού διοικητικών τιμών και τιμών ζώνης για τα ακίνητα της χώρας».

 

Η Επιτροπή Αξιών Ακινήτων συγκροτήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών τον περασμένο Αύγουστο, αλλά στη σύνθεσή της, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, δεν συμμετέχουν δικηγόροι, ούτε όμως νομικοί, αν και κατά τη γνώμη των δικηγόρων θα έπρεπε να συμμετέχουν, αφού «τίθενται σοβαρά νομικά ζητήματα».

 

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ στην επιστολή του υπογραμμίζει ότι «δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοηθεί η νομική διάσταση του ζητήματος της αξίας των ακινήτων, αφού όποια μέθοδος υπολογισμού και αν επιλεγεί, θα πρέπει πάντα να γίνεται σεβαστό το δικαίωμα των φορολογουμένων να ανταποδείξουν την αξία των ακινήτων τους, με μια θεσμοθετημένη και αποτελεσματική διαδικασία, όπως επιβάλλουν το Σύνταγμα (άρθρο 20 παρ. 10), η διεθνής πρακτική άλλων νομοθεσιών για το ζήτημα αυτό αλλά, κυρίως, η συχνά αγνοημένη κοινή λογική».

 

Μαρ.Δ.

 

Scroll to top