ban_ki_moon

23/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Αισιόδοξος ο Μπαν Κι Μουν για το Κυπριακό

Η λύση μπορεί να επιτευχθεί, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχισθεί η πολιτική βούληση των ηγετών των δυο κοινοτήτων και ότι θα υπάρχει συνεχής υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα, αναφέρει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών .
      Pin It

Λευκωσία- Ανταπόκριση Άκης Φάντης

Την ώρα που οι συνομιλίες έχουν διακοπεί και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν εμφανίζεται αισιόδοξος για λύση του Κυπριακού. Δηλώνει ότι η λύση μπορεί να επιτευχθεί, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχισθεί η πολιτική βούληση των ηγετών των δυο κοινοτήτων και ότι θα υπάρχει συνεχής υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα.
Σε έκθεσή προς τη γενική συνέλευση για όλες τις ειδικές πολιτικές αποστολές του διεθνούς οργανισμού, μεταξύ αυτών και της Κύπρου, ο κ. Μπαν αναφέρει ότι με το διορισμό του νέου ειδικού συμβούλου του, η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με συνδυασμό απευθείας και εκ του σύνεγγυς συναντήσεων μέχρι το τέλος του 2014. Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας θα έχει σήμερα συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα με τον οποίο θα εξετάσουν τα επόμενα βήματα.

efsyn.gr

Scroll to top