24/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ε.Ε.: «Η Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία της Κύπρου»

Σύμφωνα με πηγές του ΡΙΚ, η συγκεκριμένη αναφορά θα αποτελέσει βάση των συζητήσεων στις Βρυξέλλες.
      Pin It

Λευκωσία Ανταπόκριση: Ακης Φάντης

 

Να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου καλεί την Τουρκία το προσχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως ανέφερε στον λογαριασμό του στο twitter ο διευθυντής του γραφείου των «Financial Times» στις Βρυξέλλες, Πίτερ Σπίγκελ, χαρακτηρίζοντάς το απροσδόκητη προσθήκη. Πληροφορίες του ΡΙΚ από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη αναφορά θα αποτελέσει βάση των συζητήσεων στη σύνοδο κορυφής.

 

Στο μεταξύ, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Barbaros» συνεχίζει την παράνομη δραστηριότητά του στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Το πλοίο βρίσκεται στο όριο του τεμαχίου 2 και κινείται δυτικά προς το τεμάχιο 1, στην περιοχή που η Αγκυρα δέσμευσε παράνομα. Το ΡΙΚ μετέδωσε ότι το σκάφος πόντισε καλώδια και έχει αρχίσει έρευνες. Σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, κοντά στο «Barbaros» πλέει και το πολεμικό πλοίο «Γκελίπογλου». Αναφέρεται ακόμη ότι το πολεμικό πλοίο «Bartin» παρακολουθεί τις εργασίες του γεωτρύπανου της ΕΝΙ KOGAS στο τεμάχιο 9, από απόσταση 5 ναυτικών μιλίων.

 

Νέα επιδείνωση παρουσίασε χθες το απόγευμα η υγεία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος μεταφέρθηκε ξανά σε νοσοκομείο των Βρυξελλών, καθώς έχει ακατάσχετη ρινορραγία. «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εισήχθη σήμερα αργά το απόγευμα σε Ειδικό Ωτορινολαρυγγολογικό Νοσοκομείο των Βρυξελλών, όπου του χορηγήθηκε εξειδικευμένη αγωγή» ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης. «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι καλά στην υγεία του και για καθαρά προληπτικούς λόγους ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει απόψε στο νοσοκομείο» συμπλήρωσε. Ο πρόεδρος της Κύπρου είχε νοσηλευτεί και το πρωί της ίδιας ημέρας σε άλλο νοσοκομείο, με συμπτώματα υπέρτασης και ρινορραγία. Του είχε χορηγηθεί η δέουσα αγωγή και οι γιατροί τού συνέστησαν να παραμείνει κλινήρης. Ωστόσο η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του είχε αποτέλεσμα την εκ νέου μεταφορά του στο νοσοκομείο.

 

Scroll to top