24/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Γαλάζιος… οδοστρωτήρας στην ΚΕΔΕ

Με 251 ψήφους σε 500 εκλέκτορες η παράταξη Πατούλη εξέλεξε 16 μέλη στο 31μελές Δ.Σ. της αυτοδιοικητικής ένωσης, 8 εξέλεξε η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, από 3 ΣΥΡΙΖΑ και «λευκοί» κεντροαριστεροί.
      Pin It

Απογοήτευσαν τον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο τα αποτελέσματα της χθεσινής κάλπης της Συνέλευσης της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Με 251 ψήφους ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, επικεφαλής της παράταξης «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», η οποία εκφράζει τη Ν.Δ., κέρδισε 16 έδρες στο νέο 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο προβλέπεται να συγκροτηθεί εντός 10 ημερών για να εκλέξει προεδρείο. Προφανώς, τη θέση του νέου προέδρου της ΚΕΔΕ θα καταλάβει ο κ. Πατούλης.

 

Δεύτερο σε ψήφους παράταξη ήρθε το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», το οποίο εκφράζει το ΠΑΣΟΚ. Επικεφαλής ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης. Ελαβε 124 ψήφους και 8 έδρες. Με 51 ψήφους ήρθε τρίτη σε ψήφους η «Νέα Αυτοδιοίκηση», με επικεφαλής τον δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη. Καταλαμβάνει 3 έδρες.

 

Πρόκειται για την παράταξη των «λευκών» δημάρχων, η οποία έχει αναφορές κυρίως στην Κεντροαριστερά. Η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία», η οποία στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε 47 ψήφους και 3 έδρες. Επικεφαλής ο δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας. Οι επόμενες δύο έδρες που καταλαμβάνει η παράταξη θα συμπληρωθούν από δύο δημοτικούς συμβούλους που εκλέχθηκαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο τριπλασιάζει τις δυνάμεις του στην ΚΕΔΕ συγκριτικά με το προηγούμενο Δ.Σ. Δεν εκλέγει σύνεδρο το ΚΚΕ. Η «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη, έλαβε 11 έδρες. Υπενθυμίζεται ότι έδρα κατέχει αυτοδικαίως ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Υπήρξαν 3 λευκά. Συνολικά ψήφισαν 487 από τους 500 εκλέκτορες.

 

Κοινή διαπίστωση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει σε πολύ κρίσιμη περίοδο, σε οικονομικό, κοινωνικό και εργασιακό επίπεδο, καθώς για ακόμη μια φορά καλείται να «συνεισφέρει» στη συμπλήρωση των «δεξαμενών» των απολυμένων υπαλλήλων. Η Συνέλευση της ΚΕΔΕ ξεκίνησε με την αγωνιστική παρέμβαση των εργαζομένων στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας που εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την ανάκληση του διορισμού 27 συναδέλφων τους στον πρώην Δήμο Δραπετσώνας. Στο πλευρό τους, ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος. «Οχι άλλο αίμα εργαζομένων», τόνισε απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους αιρετούς.

 

Στέργιος Ζιαμπάκας

 

Scroll to top