Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Ας προσπαθήσουμε να το αποκρυπτογραφήσουμε αυτό το 1-0 του Ολυμπιακού σε βάρος της Γιουβέντους…

 

Με βάση το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, είναι ξεκάθαρο ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει από τα μισά του ομίλου κάτι πολύ σημαντικό: να μένουν ανταγωνιστικοί σε έναν όμιλο που τους έχει φέρει απέναντι στην πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς και στην πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους.

 

Ολα αυτά, ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι έφτιαξαν ξανά μια καινούργια ομάδα μετά την πώληση του Μανωλά και του Σάμαρη, αλλά και την αποχώρηση παικτών όπως οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χαβιέρ Σαβιόλα και Χοσέ Χολέμπας.

 

Οταν έγινε η κλήρωση, το μυαλό όλων μας ίσως να περιόρισε τις φιλοδοξίες του Ολυμπιακού στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, την οποία -όπως φαίνεται- έχει εξασφαλίσει ήδη. Αλλά να που μας διέψευσαν οι παίκτες του Μίτσελ, αφού οι κόκκινοι ισοβαθμούν με την Ατλέτικο Μαδρίτης την οποία έχουν νικήσει στην πρεμιέρα, ενώ έβαλαν από κάτω τη Γιουβέντους.

 

Πώς το καταφέρνουν αυτό στου Ρέντη;

 

Ο Μίτσελ είναι γεγονός ότι μεταφέρει στα αποδυτήρια την προσωπική του αύρα, καθώς ο ίδιος ως παίκτης έχει αντιμετωπίσει με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης ουκ ολίγες φορές την Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά και ορισμένες τη Γιουβέντους. Ως εκ τούτου, δεν αισθάνεται κανέναν φόβο τώρα που τις βρίσκει απέναντί του από την άκρη του πάγκου των πρωταθλητών Ελλάδας.

 

Αυτό έχει την ικανότητα να το μεταφέρει και στους 11 ή στους 14 που παίζουν μέσα στις λευκές γραμμές, ενώ παράλληλα διακρίνεται και στο «διάβασμα» του αντιπάλου.

 

Φυσικά, και η Ατλέτικο Μ. αλλά και η Γιουβέντους έκαναν τις φάσεις που, αν είχαν άλλη κατάληξη, θα μπορούσαν να ανατρέψουν αυτό το σκηνικό.

 

Πολλά θα κριθούν τώρα στο επόμενο ραντεβού με τους Ιταλούς στο Τορίνο, στις 4 του Νοέμβρη. Σε αυτό το ματς ή στο επόμενο εκτός έδρας με την Ατλέτικο Μ. θα αναζητήσουν τον βαθμό που δεν βρήκαν στο Μάλμε, ώστε να μπορούν να υπολογίζουν ότι θα προσεγγίσουν τους 10 πόντους, αν δεχτούμε ότι θα επικρατήσουν των Σουηδών στο «Καραϊσκάκης».

 

Οι Ιταλοί και οι Ισπανοί μπορούν να πάνε στους… 12. Γι’ αυτό και θα είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό να μείνει «ανοιχτό» το τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

 

……………………………………………………………………..

 

Το μυστικό κρύβεται στα… πόδια!

 

Το έκανε με την Μπενφίκα, το πέτυχε και με τη Γιουβέντους! Οταν επαναλαμβάνεις μία τόσο σπουδαία εμφάνιση, τότε αυτομάτως αφαιρείς σε πολύ μεγάλο βαθμό την πιθανότητα της σύμπτωσης.

 

Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές μεταγραφές του Μαρινάκη στον Ολυμπιακό, αφού στο πρόσωπό του ανακαλύφθηκε ο διάδοχος του Αντώνη Νικοπολίδη και με τη δική του ασφάλεια οι «ερυθρόλευκοι» φτάνουν σε τόσο σημαντικές επιτυχίες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει «ανίκητο» τον 28χρονο Ισπανό τερματοφύλακα κάτω από την εστία του, ακόμη κι όταν ο αντίπαλος σουτάρει από τα δύο μέτρα όπως προχθές ο Μοράτα και ο Τέβες;

 

Κατά τον Σάββα Θεοδωρίδη, το μυστικό του Ρομπέρτο κρύβεται στα… πόδια! Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού που έχει παίξει και τη θέση, υποστηρίζει ότι «τις πιο σημαντικές αλλά και τις πιο δύσκολες αποκρούσεις οι μεγάλοι τερματοφύλακες τις κάνουν με τα πόδια, καθώς ο αντίπαλος επιθετικός δεν έχει στο μυαλό του αυτόν τον τρόπο αντίδρασης. Κάπως έτσι λειτουργούν και ο Μπουφόν με τον Νόιερ που είναι από τους καλύτερους στον κόσμο ενώ ο Ρομπέρτο έχει σημαντικό προβάδισμα στις τετ α τετ φάσεις λόγω σωματοδομής, καθώς με την έγκαιρη έξοδο περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την οπτική γωνία του επιθετικού».

 

Στου Ρέντη εκτιμούν ότι ο Ρομπέρτο είναι «εργάτης», αφού δουλεύει πολύ για να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο και να εξαλείψει τις όποιες ατέλειές του. Γι΄ αυτόν τον λόγο, ο Μίτσελ έστειλε το δικό του μήνυμα υποστηρίζοντας ότι ο «άγιος» του Ολυμπιακού είναι έτοιμος για την εθνική ομάδα της Ισπανίας.

 

Τούτη τη χρονιά στην εξέδρα του «Καραϊσκάκη» δεν βρίσκεται πια η σύντροφός του Μάρτα και ο γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων» ζει στα νότια προάστια μαζί με τα δύο του παιδιά, τα οποία και υπεραγαπά.

 

Αλλο στοιχείο; Σε αντίθεση με κάποιους άλλους ο Ρομπέρτο δέθηκε πολύ γρήγορα με τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του, γι΄ αυτό και τον περασμένο Γενάρη δέχτηκε να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο χωρίς να περιμένει την κατάληξη της ιστορίας ανάμεσα στην Ατλέτικο και τον Κουρτουά…

 

Μ. Μορφονιός

 

Scroll to top