pao-thema

24/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ηταν κανονικός Παναθηναϊκός!

Συγκεντρωμένοι και παθιασμένοι οι παίκτες, πέτυχαν τον στόχο τους στο 1-1 με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία.
      Pin It

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ Του Κ. Μανωλιουδάκη

 

Αυτός μάλιστα! Εμοιαζε με κανονικό Παναθηναϊκό. Παρά τις απουσίες του, τις γενικότερες «ανορθογραφίες» του, τα πολλά προβλήματά του, (υπεν)θύμισε ότι κάποτε τα κατάφερνε μια χαρά στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

 

Το 1-1 που απέσπασε στην Ολλανδία από την Αϊντχόφεν δεν αποτελεί κατόρθωμα. Ομως είναι… κάτι. Η ομάδα του Αναστασίου δεν είχε σχέση με το συνονθύλευμα που είδαμε στα περισσότερα ματς πρωταθλήματος ή στο Εστορίλ. Βασικά, χθες ήταν ομάδα. Με σοβαρή αμυντική λειτουργία, που ξεκινούσε από μπροστά και έφτανε ώς τον τερματοφύλακα Στιλ. Και όλα αυτά, μάλιστα, τη βραδιά που τα δύο κλασικά αμυντικά του χαφ, ο Μέντες και ο Λαγός, ήταν εκτός ενδεκάδας. Ο Δώνης τούς κάλυψε επάξια, με τη βοήθεια των υπολοίπων στο 4-5-1 που παρέταξαν οι «πράσινοι» και έτσι τα κενά που εμφανίστηκαν ήταν ελάχιστα.

 

Σ’ ένα απ’ αυτά, στο 44’ ήρθε το γκολ των Ολλανδών. Ο επιφυλακτικός Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους αποφάσισε να κατέβει στην αντίπαλη εστία μαζικά και κατάλαβε τι εστί ολλανδική ταχύτητα. Με δύο πάσες, ο Ντεπάι έφτασε μέσα στην περιοχή (ο Κουτρουμπής δεν μπορούσε να τον προλάβει), πέρασε τον Στιλ και άνοιξε το σκορ.

 

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι ήταν πιο μοιρασμένο. Οι γηπεδούχοι, καταλαβαίνοντας πως απέναντι σε set άμυνα δεν έχουν μεγάλη τύχη, έδωσαν χώρο στο «τριφύλλι», επιδιώκοντας να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Ουδέποτε τα κατάφεραν. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και… θάρρος. Με μπροστάρη τον συγκλονιστικό Ζέκα, κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή και άρχισε να δημιουργεί φάσεις. Κι εκεί φάνηκε η απουσία του Μπεργκ, περισσότερο από ποτέ.

 

Η ελληνική ομάδα έφτανε με άνεση και αξιώσεις στα καρέ της Αϊντχόφεν, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Πολλές φορές, οι επιθετικοί του (Ατζαγκούν, Κλωναρίδης κ.λπ.) δεν σούταραν καν.

 

Ο Αναστασίου άρχισε να δίνει βάθος στην επίθεση της ομάδας του. Πρώτα με τον Καρέλη και στη συνέχεια με τον Πέτριτς. Αυτό ήταν το κλειδί. Ο Κροάτης επιθετικός, που τόσο έχει αμφισβητηθεί και όχι άδικα, ήταν εκείνος που έλυσε ουσιαστικά τον γρίφο. Στο 87’ από σέντρα του Νάνο, έπιασε την κεφαλιά που απέκρουσε ο Πάσφεερ. Δεν το έβαλε κάτω και με νέα κεφαλιά έβγαλε την ασίστ στον Καρέλη, που από κοντά δεν αστόχησε και έγραψε το τελικό 1-1!

 

Στις καθυστερήσεις, ο 33χρονος σκόραρε με εξαιρετικό σουτ, αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε, αφού ο παίκτης είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ. Παράπονα, δικαιολογημένα, έχουν οι «πράσινοι» για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ατζαγκούν στο 84’. Ακόμα κι έτσι, είχαν το σθένος να μην απογοητευτούν και να πάρουν έναν βαθμό, που τους αφήνει μερικές ελπίδες για πρόκριση.

 

Χρόνος για ικανοποίηση δεν υπάρχει, αφού ακολουθεί μεθαύριο το κλασικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα για τον ΠΑΟ είναι ότι θα κατέβει σαν αουτσάιντερ. Οπως χθες, όπως και στο πρώτο ματς της σεζόν κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης. Σε κανένα δεν έχασε. Διότι ο στόχος ήταν πρωταρχικά να μη δεχτεί γκολ και μετά να σκοράρει. Ολοι ήταν συγκεντρωμένοι, όλοι παθιασμένοι και έτσι ο στόχος επετεύχθη.

 

Scroll to top