Pin It

Περί τους 10.000 είναι οι φοιτητές που θα πάρουν, εν τέλει, μετεγγραφή, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, τονίζοντας ότι ενώ οι αιτήσεις έφθασαν τις 13.000, οι 3.000 εξ αυτών -που έγιναν βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων- θα απορριφθούν.

 

«Είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που περιμέναμε κι εμείς και τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και τρέμαμε, γιατί δεν θα μπορούσαμε ν’ αντιμετωπίσουμε λόγω ποσότητας το πρόβλημα», δήλωσε, χθες, στον ραδιοσταθμό «9,84», για να επικαλεστεί τον περιορισμό του 10% των εισακτέων ανά τμήμα, ο οποίος και συνέβαλε, όπως υποστήριξε, στη συγκράτηση του κύματος μετεγγραφών που ανέμεναν βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων.

 

Κατά τ’ άλλα, ο κ. Λοβέρδος ζητεί από όσα τμήματα έχουν μικρό αριθμό μετεγγραφομένων να επισπεύσουν τις διαδικασίες, ώστε τα παιδιά μέσα στον Νοέμβριο να πάνε στο καινούργιο τμήμα, να πάρουν βιβλία, να μπουν στις αίθουσες. Τέλος, δήλωσε ότι σε αιτήματα που αφορούν ακραίες, «τραγικές» περιπτώσεις, οι οποίες δεν εντάσσονται σε καμία κατηγορία δικαιούχων μετεγγραφής, το υπουργείο θα ανταποκριθεί. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε δυστυχήματα όπου σκοτώθηκαν και οι δύο γονείς, σε δολοφονίες κ.ά.

 

Αννα Ανδριτσάκη

 

Scroll to top