kouvelis

24/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών προτείνει ο Κουβέλης

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς προτείνει σύγκλυση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους και το σχέδιο αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας.
      Pin It

Εθνική συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στα μείζονα πολιτικά ζητήματα εισηγείται ο Φώτης Κουβέλης, καταθέτοντας πρόταση για τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους και το σχέδιο αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας.

«Μπορούμε να αναζητήσουμε έναν θεσμικό τρόπο για να επιτευχθεί η εθνική συνεννόηση στο θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους όπως τη σύγκληση του Συμβουλίου των αρχηγών των πολιτικών δυνάμεων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου αυτή η σύσκεψη να υπάρξει», δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24.

«Τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι των δανειστών, η από κoινού αντιμετώπιση της διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθρωση του χρέους και βεβαίως εκείνη η πολιτική η οποία μπορεί να δρομολογήσει διαδικασίες για το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η χώρα», συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης αναφορικά με την ατζέντα της συνάντησης.
Μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ για φλερτ με ΑΝ.ΕΛΛ.

Την ίδια στιγμή, το νέο στοιχείο που μετατρέπει σε αιχμή του δόρατος η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αφορά τις μελλοντικές κυβερνητικές συνεργασίες και τις προϋποθέσεις για τους συμμετέχοντες. Το πρόσφατο φλερτ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την προοδευτική διακυβέρνηση σύμφωνα με την Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία αφενός στέλνει μήνυμα στην αξιωματική αντιπολίτευση να αναθεωρήσει τη στάση για τους πιθανούς συμμάχους της και αφετέρου επιδιώκει να προσελκύσει ένα κομμάτι ψηφοφόρων που ενδεχομένως να ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά τους «φρενάρει» το σενάριο της σύμπραξης με τον Πάνο Καμμένο. «Στην προοδευτική διακυβέρνηση δεν μπορεί να συμπεριληφθούν δυνάμεις της αντιπολιτευτικής Δεξιάς, όπως οι ΑΝ.ΕΛΛ, αφού οι θέσεις τους είναι συντηρητικές και δεν συνάδουν με ένα προοδευτικό πρόγραμμα», είχε δηλώσει στην «Εφ.Συν.» ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοοχαρόπουλος.

Επιπλέον, ο Φώτης Κουβέλης επαναλαμβάνει προς κάθε κατεύθυνση ότι το κόμμα του θα έχει αυτοτελή και αυτόνομη παρουσία στις προσεχείς κάλπες, διαψεύδοντας παράλληλα ως αβάσιμες και ύποπτες τις φήμες περί συμφωνίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ για να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Νέες αρμοδιότητες

Τη νέα οργανωτική διάρθρωση του κόμματος αποφάσισε σήμερα η νεοεκλεγείσα Εκτελεστική Επιτροπή που συνεδρίασε στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Οι αρμοδιότητες ανα τομείς και γεωγραφική περιφέρεια κατανέμονται ως εξής:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΜΕΑΣ
1 ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

ΘΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

2

ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

3ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ4ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ

ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

5ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΣΝΑΥΤΙΛΙΑΣ6ΚΑΡΑΚΙΚΕΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 7ΚΩΛΕΤΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 8ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ 9ΜΑΛΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 10ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 11ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ12ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 13ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣΥΓΕΙΑΣ14ΜΠΟΥΡΝΟΒΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ 15ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΑΚΗΣΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ16ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

 

ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

17ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ18ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΘΡΑΣΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

19ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

Οργανωτικό γραφείο
Αμοιρίδης Γιάννης – Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Γραικούσης Νίκος – Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
Καρακικές Μάκης – Στερεά Ελλάδα
Κωλέττη Χριστίνα – Δυτική Ελλάδα
Μαργαρίτης Θόδωρος – Αιγαίο
Λουκάς Δημήτρης – Α' Αθήνας
Μαστρογιάννης Βασίλης – Β' Αθήνας
Μαυροκεφαλίδης Χρήστος – Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησος
Μπουλμπασάκος Γιώργος – Υπόλοιπο Αττικής
Μπουρνόβα Ευγενία – Θεσσαλία
Σκοπούλης Γιάννης – Ήπειρος
Φωτεινός Θράσος – Πειραιάς
Χατζησωκράτης Δημήτρης – Κρήτη
Γραμματέας Κ.Ε. Θεοχαρόπουλος Θανάσης – Συντονισμός και εποπτεία

Δ.Κ.

 

efsyn.gr

Scroll to top