akinita

24/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πίσω ολοταχώς η κυβέρνηση για τον ΕΝΦΙΑ

Σε αλλαγή των κριτηρίων υπολογισμού των ορίων για την έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών μετά την κατακραυγή των προηγούμενων ημερών.
      Pin It

Σε αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των κριτηρίων για τη χορήγηση έκπτωσης ή απαλλαγής από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων προχώρησε άρον άρον το υπουργείο Οικονομικών, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η οποία άφηνε εκτός χιλιάδες νοικοκυριά.

Στη συγκεκριμένη εγκύκλιο, αναφερόταν ότι στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγηση απαλλαγών υπολογίζονται όλα τα εισοδήματα του υπόχρεου, όπως π.χ. οι αποζημιώσεις, το ΕΚΑΣ, τα επιδόματα ανεργίας και στήριξης τέκνων.

«Τα επιδόματα κοινωνικής φύσεως είτε δεν λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό των εισοδηματικών ορίων για τη έκπτωση ή την απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, είτε δεν μπορούν να οδηγήσουν σε υπέρβαση αυτών των ορίων, ενόψει του ύψους τους» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία χιλιάδων πολιτών.

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει πως «όποια ζητήματα τυχόν ανακύπτουν στην υλοποίηση του ΕΝΦΙΑ κατά την πρώτη αυτή χρονιά εφαρμογής διορθώνονται άμεσα και αποτελεσματικά».

 

Διαβάστε σχετικά: 

Επιμένει σε χαμηλά όρια για τον ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση

efsyn.gr

Scroll to top