25/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το δίλημμα του Μίτσελ με τα όρια της… άμυνας!

Στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να επαναληφθεί το έργο με τον «αιώνιο» μετά τις ευρωπαϊκές επιτυχίες!.
      Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Μόνο τυχαία δεν έγινε η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη μέσα στον ενθουσιασμό για την επικράτηση σε βάρος της Γιουβέντους. «Να νικήσουμε και τον Παναθηναϊκό», είπε με νόημα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, καθώς κανείς στο λιμάνι δεν θέλει να δει ξανά το ίδιο… περυσινό έργο! Στο τέλος του περασμένου Φλεβάρη, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0 και μετά από λίγες ημέρες (Τρίτη – Κυριακή) γνώρισε την ήττα και μάλιστα με 3-0 από τον Παναθηναϊκό στο γήπεδό του.

 

Τότε, η αποτυχία κόστισε μόνο στο γόητρο του συλλόγου, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξασφαλίσει το πρωτάθλημα με περισσότερους από 20 βαθμούς διαφορά. Τώρα όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά αφού από τον Ολυμπιακό είναι υποχρεωμένοι να κυνηγούν τον ΠΑΟΚ που έχει αποκτήσει προβάδισμα τριών πόντων.

 

Πέρα από τη δίψα του κόσμου για ρεβάνς, υπάρχει κι ένα ουσιαστικό κίνητρο. Παρουσιάζει δηλαδή ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα χειριστεί το ντέρμπι αυτή τη φορά ο Μίτσελ.

 

Πέρυσι, ο Ισπανός τεχνικός είχε χρησιμοποιήσει την ίδια ενδεκάδα που νίκησε τη Γιουνάιτεντ, αλλά το αποτέλεσμα είναι γνωστό σε όλους μας. Του προέκυψε βέβαια και το «συμβάν» με τον Ολαϊτάν, το οποίο ήταν απολύτως φυσιολογικό να επηρεάσει τους παίκτες του. Ολα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και ευτυχώς για τον Νιγηριανό έχουν μείνει πίσω.

 

Θα εμπιστευτεί και πάλι την ίδια ενδεκάδα ο Μίτσελ;

 

Εδώ θα παίξει ρόλο η προσέγγιση με την οποία θα αντιμετωπίσει τον αυριανό αγώνα, αφού εναντίον της Γιουβέντους γέμισε με παίκτες τον άξονά του και έβαλε μια τετράδα με τους Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτη και Κασάμι απέναντι στον Πίρλο, τον Βιδάλ και τον Πογκμπά.

 

Τώρα με τον Ζέκα και τον Πράνιτς μπορεί να το πάει διαφορετικά, ενώ το πιο σημαντικό ζητούμενο της ιστορίας είναι το αν θα ανεβάσει ψηλά την άμυνα της ομάδας του γιατί αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα και ιδιαίτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια.

 

Ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρο ότι θα παίξει την «κόντρα μπάλα». Κι αν οι κόκκινοι πέσουν στην παγίδα να πιέσουν κοντά στην αντίπαλη περιοχή, τότε η αποστολή τους ίσως αποδειχθεί ακόμη πιο δύσκολη. Μπορεί να μη γνωρίσουν την ασφυκτική πίεση που βίωσαν στα δύο παιχνίδια με την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Γιουβέντους, αλλά αρκούν μια-δυο μαχαιριές στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού για να κάνουν τη ζημιά, όπως μας έδειξε και το προηγούμενο ραντεβού των δύο αιωνίων.

 

Αν το επιδιώξει, θα τα αναζητήσει στον Αφελάι που μπήκε στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα της Τετάρτης, αλλά και στον Ντουρμάζ. Ομως αυτοί οι δύο θα κάνουν πολύ πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό και προφανώς θα αφήσουν κάποιους άλλους έξω από την αμυντική διάταξη.

 

Θα παίζει πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι ο Μανιάτης σε 15 μέρες;

 

Αυτό κι αν είναι ένα θέμα, ενώ στον Μήτρογλου μπόρεσε και έδωσε κάποιες ανάσες ο Ισπανός αποσύροντάς τον πριν από τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα με τη Γιουβέντους.

 

Θα πιέσει ο Μίτσελ την άμυνα του Αναστασίου ή θα προσπαθήσει να παίξει με τον χρόνο από τη στιγμή που και ο Παναθηναϊκός έχει δώσει αγώνα και μάλιστα μία μέρα αργότερα, εναντίον της Αϊντχόφεν;

 

Ολα αυτά είναι που θα βάλει στη ζυγαριά ο Ισπανός, γνωρίζοντας καλά ότι σε αυτό το ματς απαγορεύεται η αποτυχία. Το προεδρικό μήνυμα ήταν άλλωστε ξεκάθαρο…

 

Scroll to top