26/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο νομιμόφρων Μπουτάρης

Με εισαγγελέα και αστυνομία απειλούσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τους εργαζομένους, που αντιτάσσονται στη διαδικασία «επανελέγχου» συμβάσεων.
      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Εφυγαν, αλλά… επέστρεψαν χθες οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Σε κινητοποιήσεις την Τετάρτη προσανατολίζεται το προσωπικό, καταγγέλλοντας ότι «διοίκηση και ελεγκτές ψεύδονται, διότι δεν ήλθαν να ελέγξουν για πλαστά πτυχία, αλλά τις συμβάσεις αορίστου χρόνου, στοχοποιώντας κόσμο για απολύσεις».

 

Οι τρεις ελεγκτές (μεταξύ τους μία υπάλληλος του ΣΔΟΕ!) συνάντησαν το πρωί συγκεντρωμένους εργαζόμενους έξω από το νέο δημαρχιακό μέγαρο, που τους ενημέρωσαν ότι με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του σωματείου τους δεν τους επιτρέπουν την είσοδο στο κτίριο. Οι εργαζόμενοι εμπόδισαν τον έλεγχο, υποστηρίζοντας πως είναι αντισυνταγματικός.

 

«Είναι ψέμα ότι ήλθαν -δήθεν- να κοιτάξουν για περιπτώσεις πλαστών πτυχίων. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ήλθαν να δουν ποιες συμβάσεις αορίστου χρόνου έχουν μετατραπεί από συμβάσεις έργου, για να τις ακυρώσει το υπουργείο και να κάνει σχέδια για απολύσεις», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος. «Θεωρούμε άδικο και αντισυνταγματικό τον έλεγχο, περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», εξήγησε ο αντιπρόεδρος, Γαβριήλ Ανδρονικίδης.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι ελεγκτές αρχικά αποχώρησαν από το Δημαρχείο, αλλά μόλις ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας επανήλθαν και ζητούσαν από τους διοικητικούς υπαλλήλους να παραδώσουν τους φακέλους του προσωπικού. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τους απείλησε πως, αν παρεμποδίσουν τον έλεγχο, θα ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα και της αστυνομίας.

 

Τελικά έλεγχος δεν έγινε χθες, αλλά αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα ή τις αμέσως επόμενες μέρες. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι έχουν δηλώσει ότι θα αντιδράσουν εκ νέου, ζητώντας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ να κηρύξει στάσης εργασίας για την Τετάρτη.

 

Νίκος Φωτόπουλος

 

Scroll to top