26/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ «ΕΠΝΙΞΕ» ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ

Χάος στην Αθήνα από τα πρωτοβρόχια

      Pin It
ΝΙΚΑΙΑ  EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

ΝΙΚΑΙΑ
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πεσμένοι τοίχοι, αυτοκίνητα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, κατοικίες και καταστήματα με σημαντικές καταστροφές από λασπώδεις χείμαρρους, ολόκληρες περιοχές βυθισμένες στις… περιστασιακές λίμνες από τα ύψους έως και δύο μέτρα νερά, ήταν μερικές από τις εικόνες χάους που επικράτησαν χθες στην Αττική που για άλλη μια φορά «πνίγηκε» κατά τη διάρκεια της χθεσινής έντονης κακοκαιρίας.

 

Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Βαλαωρίτου στη Νίκαια, όπου οι δρόμοι από την ισχυρή νεροποντή είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους, οι οποίοι στο πέρασμά τους παρέσυραν περισσότερα από 15 σταθμευμένα οχήματα και τα «στοίβαξαν» στην απέναντι πλευρά του δρόμου, το ένα πάνω στα άλλο. Δύσκολες ώρες έζησαν οι περισσότεροι κάτοικοι στις Αχαρνές (Μενίδι), όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες με το νερό σε ορισμένες περιπτώσεις να φτάνει τα δυο μέτρα, με αποτέλεσμα αρκετοί ένοικοι σπιτιών να ανεβούν στις ταράτσες για να σωθούν.

 

Στην οδό Αδριανουπόλεως 7 στο Αιγάλεω λίγο έλειψε να εγκλωβιστούν στο διαμέρισμά τους δύο ηλικιωμένα άτομα, ενώ στο υποκατάστημα γνωστού σουπερμάρκετ στη συμβολή της λεωφόρου Θηβών με την οδό Πατρόκλου πλημμύρισαν τα υπόγεια γκαράζ του, με αποτέλεσμα να «κολυμπούν» 12 αυτοκίνητα πελατών. Σε λίμνη εξάλλου μετατράπηκε και το υπόγειο στα ΤΕΙ του Αιγάλεω και συνεργεία της Πυροσβεστικής βρίσκονταν εκεί ώς τις εννιά το βράδυ για την άντληση των υδάτων.

 

Ο καταιγισμός των κλήσεων στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής ξεκίνησε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, κυρίως σε περιοχές του Πειραιά. Οσο όμως η καταιγίδα συνεχιζόταν, οι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο, με αποτέλεσμα έως το βράδυ να ξεπεράσουν τις 500.

 

Ολες οι συνοικίες της Δυτικής Αττικής είχαν πληγεί από την κακοκαιρία, οι περιοχές όμως όπου υπήρξαν τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν ο Πειραιάς, το Κερατσίνι, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, το Ιλιον και οι Αχαρνές, ενώ 135 πυροσβέστες με 65 οχήματα επιχειρούσαν συνεχώς αντλήσεις. Εντονο πρόβλημα υπήρξε και στο οδικό δίκτυο, με τους περισσότερους πλημμυρισμένους δρόμους να εντοπίζονται στους Αγιους Ανάργυρους, το Καματερό και το Μενίδι, ενώ μέσα από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητά τους απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα στην υπόγεια γέφυρα στη συμβολή των οδών Θηβών και Λ. Αθηνών και ένα άτομο στη συμβολή της Θηβών με την οδό Ιδομενέως.

 

Μάνος Τσαλδάρης

 

Scroll to top