26/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δόσεις

Οι διαφορές των προτάσεων Μαξίμου και Κουμουνδούρου για τα ληξιπρόθεσμα.
      Pin It
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τις διαφορές της δικής του πρότασης νόμου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, από αυτήν που κατάθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αναδεικνύοντας ιδιαίτερα το θέμα της οικονομικής δυνατότητας του οφειλέτη να μπορεί να ανταποκριθεί στην εμπρόθεσμη καταβολή των δόσεων, σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζεται ότι με βάση τη δική του πρόταση:

 

*Προβλέπεται ρύθμιση για όλους σε 84 δόσεις του ποσού της οφειλής, σε κάθε περίπτωση όμως το ποσό της δόσης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% του ετήσιου εισοδήματος του προηγούμενου έτους. Αν το υπερβαίνει οι δόσεις θα είναι περισσότερες. Ετσι διασφαλίζεται η δυνατότητα του οφειλέτη να πληρώσει τις δόσεις, αλλά και να διατηρήσει ένα αξιοπρεπές μηνιαίο εισόδημα και τη λειτουργία της επιχείρησης, που είναι και το ζητούμενο για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Ενα από τα κρισιμότερα ζητήματα σήμερα είναι να σταματήσουν τα λουκέτα για χρέη στο Δημόσιο. Επίσης στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπεται αναστολή για 12 μήνες της καταβολής των δόσεων για όσους έχουν μηδενικό εισόδημα.

 

*Επιπλέον, καταργείται ο χαρακτηρισμός ως διαρκούς του αδικήματος της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο και απαλλάσσονται της ποινικής ευθύνης όσοι έχουν αποδεδειγμένα αντικειμενική αδυναμία να καταβάλουν τις οφειλές τους.

 

Μ.Χ.

 

Scroll to top