samaras-tsipras

25/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της συνόδου κορυφής

Στα ύψη η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μετά το πέρας της συνόδου κορυφής που, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν «άλλη μία ευκαιρία για τον Αντώνη Σαμαρά ώστε να εγγυηθεί ότι η χώρα θα μείνει δεσμευμένη στους δανειστές». Βούλτεψη: Θα μείνετε για πάντα στην αντιπολίτευση.
      Pin It

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητά τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχιση του εγκλήματος, επειδή η ίδια δεν θέλει και δεν μπορεί να διαπραγματευτεί την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά το τέλος της συνόδου κορυφής.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η σύνοδος αποτέλεσε «άλλη μία ευκαιρία για τον Αντώνη Σαμαρά ώστε να εγγυηθεί ότι η χώρα θα μείνει δεσμευμένη στους δανειστές».

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου, που τόνισε: «Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί ποτέ οποιαδήποτε ελληνική επιτυχία, το ξέρουμε όλοι. Ότι θέλει να αποτύχει κάθε προσπάθεια για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων, το ξέρουμε επίσης».

«Άλλωστε», όπως σημειώνει η Σοφία Βούλτεψη, «δεν βρήκε ούτε μία καλή κουβέντα να πει για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη μάχη που έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν τόσο σημαντικό για την Κύπρο. Απέδειξαν ότι τα δάκρυα για τη Μεγαλόνησο και τις παραβιάσεις της ΑΟΖ της ήσαν τελικά κροκοδείλια».

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τις δόσεις στα ληξιπρόθεσμα, η κυβερνητική εκπρόσψωπος επισήμανε πως «ακόμη και χθες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το θάρρος να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τις δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ρύθμιση που ανακουφίζει τους Έλληνες και που όλοι επιζητούσαν και επιδίωκαν. Τόσο πολύ αγαπάνε να αντιπολιτεύονται το κάθε τι που θα μείνουν για πάντα στην αντιπολίτευση».

 

efsyn.gr

Scroll to top