rena-dourou

25/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Μικροκομματικά οφέλη με απέκλεισαν από τη σύσκεψη για τις πλημμύρες

Η περιφερειάρχης Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αφήνει αιχμές για την απουσία της από τη σύσκεψη για τις πλημμύρες στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, υπό τον πρωθυπουργό.
      Pin It

Στην ανακοίνωσή της, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Δύναμης Ζωής, η Ρένα Δούρου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στην έκτακτη σύσκεψη, η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, για την εκτίμηση της κατάστασης από τις πλημμύρες στην Αττική, υπό την προεδρία Αντώνη Σαμαρά, όπου μετείχαν υπηρεσιακοί και αρμόδιοι φορείς, δεν προσκλήθηκε να λάβει μέρος η Περιφέρεια Αττικής.

«Η ενέργεια αυτή είναι αποκαλυπτική του πώς αντιλαμβάνεται η σημερινή κυβέρνηση το ρόλο και την αποστολή της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ως ρόλο εκτελεστικού βραχίονα, συμπληρωματικού της κεντρικής εξουσίας, χωρίς λόγο», τονίζει η «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου.

Και συνεχίζει: «Σήμερα εκείνο που χρειάζεται είναι η καταγραφή των προτεραιοτήτων, η άμεση δρομολόγηση των αποζημιώσεων καθώς και η επείγουσα προώθηση μέτρων αντιπλημμυρικής θωράκισης. Αυτές είναι οι υπηρεσίες που αναμένουν οι πολίτες από έναν σύγχρονο δημόσιο μηχανισμό και όχι παλαιοκομματικές αντιλήψεις για δημιουργία εντυπώσεων στα συντρίμμια κατεστραμμένων περιουσιών».

Τέλος, για προφανή μικροκομματικά οφέλη και πολιτικάντικη πολιτική, που ευθύνεται για το γεγονός ότι εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία παραμένει ζητούμενο την ώρα που οι πολίτες των δήμων της Αττικής μετρούν τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες, κάνει λόγο η ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής.

 

efsyn.gr

Scroll to top