Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Ελληνας αριστερός μπακ, που παίζει και στη μεσαία γραμμή, εκτελεί τα στημένα και σκοράρει κιόλας. Οκτώ γράμματα! Ποιος να 'ναι;

 

Σπυρόπουλος; Είναι πολλά. Τζαβέλας; Ταιριάζει σε αρκετά, αλλά υπάρχει κι άλλος που αυτή την εποχή είναι και βασικός!

 

Χολέμπας είναι η σωστή απάντηση, αφού διατηρεί τη γερμανική προφορά στο όνομά του και ας τον έχουμε κάνει «Χολέβα» εδώ στην Ελλάδα, για να τον νιώθουμε δικό μας παιδί!

 

Μιλάμε για το δώρο του Εντβαλντ Λίνεν στον Ολυμπιακό που κρατάει ακόμη, αφού ο πρώτος που το αξιοποίησε ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Χοσέ Χολέμπας βρήκε ερχόμενος στην αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού τους πολυδιαφημισμένους Ραούλ Μπράβο και Αλμπερτ Ριέρα. Οχι μόνον κατάφερε να μπει ανάμεσά τους, αλλά στο τέλος τους.. έδιωξε κιόλας.

 

Βαδίζοντας στα 29, συμπληρώνει τον επόμενο Ιούνιο τρία χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό και εδώ και λίγες ημέρες είναι σε «ανοιχτό» διάλογο με τη διοίκηση της εταιρίας, προκειμένου να παρατείνουν από τώρα τη συνεργασία τους.

 

Στην πλατεία Αλεξάνδρας εκτιμούν ότι «θα πάνε όλα καλά» με τον Χολέμπας, πλην όμως ο ίδιος επιμένει στις απαιτήσεις του προς τα πάνω: 500 χιλιάρικα τον πρώτο χρόνο, 550 τον δεύτερο και 600 τον τρίτο. Επί του παρόντος παίζει καλή άμυνα στην «επίθεση φιλίας» που δέχεται από την ομάδα του.

 

Ο Χολέμπας έχει γίνει ο… τρίτος σκόρερ πίσω από τους Τζιμπούρ και Μήτρογλου, ενώ με την εθνική μας ομάδα συμπλήρωσε ένα χρόνο συμμετοχών και το γιόρτασε με το γκολ που πέτυχε προχθές εναντίον της Ιρλανδίας.

 

Ως Ελληνας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία θεωρείται παίκτης εργοστασίου, από αυτούς που καλλιεργούν το ταλέντο τους μέσω της σκληρής δουλειάς και πετυχαίνουν τον στόχο.

 

Αυτή τη χρονιά, βρίσκοντας μπροστά του τον Τζαμάλ Αμπντούν και πιο δίπλα τον Λεάντρο Γκρέκο, έχουν συνθέσει μια σούπερ αριστερή πλευρά που αποτελεί το δυνατό χαρτί του Ολυμπιακού.

 

Δεύτερο όπλο των ερυθρολεύκων; Τα καλά στημένα τα οποία εκτελεί και ο Χολέμπας, αφού τώρα, πλέον, έχει για ανταγωνιστή τον… Μασάντο.

 

Δεν είναι λίγες, όμως, οι φορές που ξεκινάει τη διαδρομή του από την αριστερή πλευρά για να πάει στο δεξιό σημείο του κόρνερ και να επαναφέρει την μπάλα, όπως τον είδαμε να κάνει και με τη Μονπελιέ στο Καραϊσκάκη, όταν και «σχεδίασε» το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Γκρέκο.

 

Στο τρίτο τού Μήτρογλου δεν χρειάστηκε να καλύψει τόσα μέτρα, καθώς έβγαλε τη σέντρα από τη φυσική του θέση και όπως έχουν ενημερώσει αρμοδίως οι σκάουτερ τον περιμένουν πώς και πώς στον αγώνα με τη Σάλκε για να τσεκάρουν από κοντά, κάτι που σημαίνει ότι ίσως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βιαστεί.

 

Ο Τζαβέλας πήγε στη Γερμανία, αλλά εμείς τους πήραμε τον Χολέμπας. Καλή ανταλλαγή δεν κάναμε;

Scroll to top