Pin It

Στάσεων συνέχεια

 

Συνεχίζονται οι εξάωρες στάσεις εργασίας στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τις προτάσεις των εκπροσώπων τους βάσει των οποίων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Ετσι, σήμερα θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας ως εξής: Στην τηλεόραση της ΕΡΤ (12.00-18.00), στο ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της (15.00-21.00), στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και το κανάλι της Βουλής (11.00-13.00, 17.00-19.00 και 22.00-24.00), στις γενικές γραμματείες Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (11.00-13.00 και 17.00-21.00), στον «Αθήνα 9,84» (18.00-24.00), στο «Κανάλι 1 90,4» του Πειραιά (15.00-21.00) και στους «Επικοινωνία FM» και «Ξένιος» (14.00-20.00). Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τους «κυβερνητικούς χειρισμούς και τη διαδικασία που οδήγησαν σ’ αυτή την ΚΥΑ, η οποία καταργεί κάθε έννοια ΣΣΕ και μειώνει δραματικά τους μισθούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τη λειτουργία της ενημέρωσης» και απαιτεί: «Διασφάλιση των ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, δημοτικοί ραδιοσταθμοί και γραφεία Τύπου) και την παραμονή στην εργασία τους των «συμβασιούχων» συναδέλφων στην ΕΡΤ, στον «Αθήνα 9,84″ και οπουδήποτε αλλού στον δημόσιο τομέα».

 

 

Αλήθεια, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου δεν θυμάται, από την περίοδο που ασκούσε τη δημοσιογραφία, με ποιον τρόπο επιλέγονται συνήθως οι ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου; ΣΩ.ΜΑ

 

«Λουκέτο» σε παράνομα κανάλια στη Μυτιλήνη

 

Επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη διακοπή λειτουργίας δύο παράνομων τηλεοπτικών εκπομπών πραγματοποίησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σε συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Πραγματοποιήθηκε κατάσχεση εξοπλισμού ψηφιακής εκπομπής (από UHF 31) με φερόμενο πάροχο το «Mitilini Digital» στη θέση «Προφήτη Ηλία Μυτιλήνης». Η εκπομπή, σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, γινόταν από δίαυλο που δεν προβλέπεται για ψηφιακή εκπομπή κατά την παρούσα περίοδο μετάβασης και από πάροχο χωρίς άδεια ο οποίος μετέδιδε και πρόγραμμα μη εγκεκριμένο από το ΕΣΡ, το «JAYZEE» αλλά και κάρτα του νομίμως λειτουργούντος «TV Μυτιλήνη». Η αυτόφωρη διαδικασία ξεκίνησε έπειτα από διαβίβαση από το ΕΣΡ σχετικής καταγγελίας. Επίσης, κατόπιν μηνύσεως που κατατέθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Μυτιλήνης, η ΕΕΤΤ με την ΕΛ.ΑΣ. και παρουσία δικαστικού λειτουργού προχώρησαν στη διακοπή αναλογικής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού «Αρχιπέλαγος» καθώς το ΕΣΡ με απόφασή του είχε άρει την άδεια νόμιμης λειτουργίας του (21/1/13).

 

Και στο France24

 

Ενα σχεδόν 15λεπτο ρεπορτάζ για την κρίση και τη φτώχεια στην Ελλάδα μετέδωσε το France 24 κάνοντας επισημάνσεις και για τη Χρυσή Αυγή, την ανεργία και όσα συμβαίνουν την τελευταία τριετία στη χώρα μας. Οι δημοσιογράφοι Alexia Kefalas και Natalie Savaricas έκαναν ειδική αναφορά και στη δημιουργία της «Εφημερίδας των Συντακτών» εν μέσω κρίσης και στον χώρο των ΜΜΕ, για τη λειτουργία της, τα θέματα στα οποία εστιάζει κ.ά.

 

 

Scroll to top