ebraiko-moyseio

26/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Σειρά εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στο Εβραϊκό Μουσείο

Σήμερα, Κυριακή, το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδoς προσφέρει δωρεάν προγράμματα και δραστηριότητες για οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες, με σκοπό την γνωριμία με τα πρόσωπα των Εβραίων που έζησαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από προσωπικές μαρτυρίες, φωτογραφίες, πρωτότυπα αντικείμενα, έγγραφα.
      Pin It

Στα πλαίσια των δράσεων και εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδoς προσφέρει, σήμερα (Κυριακή) δωρεάν τα παρακάτω προγράμματα και δραστηριότητες για οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες:

  • Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Έλληνες Εβραίοι στον Πόλεμο και στην Αντίσταση».
  • Περιοδική έκθεση: «Συναγωνιστής Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση».
  • Φωτογραφική έκθεση του Peter Rigaud με τίτλο «Being Jewish» με θέμα την εβραϊκή ταυτότητα στην Ευρώπη.
  • Προβολή ταινίας ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Ντάβιντ Γαβριηλίδη «Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση» η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της ομώνυμης περιοδικής έκθεσης και διερευνά το θέμα μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων. Η προβολή θα γίνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου.

«Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία του επισκέπτη με τα πρόσωπα –στην κυριολεκτική τους έννοια– των Εβραίων που έζησαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε όλες τις εκδοχές συμπεριφορών, δράσεων και συλλογικών ταυτοτήτων: στρατιώτες και αξιωματικοί, όμηροι στρατοπέδων συγκέντρωσης, κρυμμένα παιδιά, αντιστασιακοί και αντάρτες.

Η ιστορία που αφηγείται το Μουσείο είναι ένα σύνολο ατομικών ιστοριών, που μπορούμε να δούμε σε προσωπικές μαρτυρίες, φωτογραφίες, πρωτότυπα αντικείμενα, έγγραφα, εφημερίδες, στολές και κοστούμια της εποχής που εκτίθενται, υπογραμμίζοντας τη σημασία του πατριωτικού αισθήματος, της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της ευθύνης του ατόμου και του συνόλου σε συνθήκες κρίσης».

efsyn.gr

Scroll to top