omofilofiloi1

26/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σε έξι ακόμη πολιτείες αναγνωρίζεται ο γάμος ομοφυλόφιλων

Στις 32 αυξάνονται οι πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου αναγνωρίζονται οι γάμοι ανθρώπων του ιδίου φύλου. Αυτό σημαίνει πως τα ζευγάρια πληρούν τα κριτήρια για να λαμβάνουν ομοσπονδιακά επιδόματα.
      Pin It

Τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών σε έξι ακόμα πολιτείες θα αναγνωρίσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανεβάζοντας σε 32 τον αριθμό των πολιτειών όπου τα ζευγάρια σε ενώσεις προσώπων του ιδίου φύλου «πληρούν τις απαιτήσεις» για ομοσπονδιακά επιδόματα, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα των Ηνωμένων Πολιτειών, Έρικ Χόλντερ.

Πρόκειται για την Αλάσκα, την Αριζόνα, το Αϊντάχο, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Δυτική Βιρτζίνια και το Γουαϊόμινγκ, οι οποίες προστέθηκαν στον σχετικό κατάλογο μία εβδομάδα, αφότου ο Χόλντερ είχε κάνει μια παρόμοια ανακοίνωση για άλλες επτά πολιτείες.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να δεχθεί εφέσεις επί αποφάσεων κατώτερων δικαστηρίων, τα οποία είχαν επιτρέψει τον γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

«Ενεργούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται με τις υπηρεσίες της κυβέρνησης προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου στις πολιτείες αυτές θα λάβουν την πιο ευρεία γκάμα επιδομάτων που επιτρέπονται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία», δήλωσε σχετικά ο Χόλντερ.

 

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top