rousef-eklogews-vrasilia

26/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Προεδρικό ντέρμπι στον β' γύρο εκλογών της Βραζιλίας

Μικρή παραμένει η διαφορά μεταξύ Νέβες και Ρούσεφ, καθώς η απερχόμενη πρόεδρος της ζώρας, προηγείται του αντιπάλου της, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις .
      Pin It

Μικρό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου της Αέσιο Νέβες φαίνεται πως διατηρεί η πρόεδρος της χώρας, Ντίλμα Ρουσέφ, για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσίευσε το Σάββατο η εταιρεία Ibope, η Ρουσέφ προηγείται με 6 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Νέβες, ενώ η δημοσκόπηση της Datafolha δείχνει ότι η απόσταση μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι ακόμα μικρότερη, στις 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα με την Datafolha, η Ρουσέφ συγκεντρώνει το 52% έναντι του 48% του Νέβες, σε σχέση με τη δημοσκόπηση που είχε δημοσιεύσει την Πέμπτη η ίδια εταιρεία που έδειχνε τα ποσοστά αυτά να είναι 53% και 47% αντίστοιχα.

Προηγούμενη δημοσκόπηση έδειχνε τον Νέβες να προηγείται της Ρούσεφ με λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα.

 

neves-voulgaria

 

Οι δημοσκοπήσεις διενεργήθηκαν εν μέρει μετά τη τελική τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των δύο υποψηφίων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στην οποία ο Νέβες κατηγόρησε την νυν πρόεδρο της Βραζιλίας για πολιτική διαφθορά.

Ρουσέφ και Νέβες ήρθαν σε αντιπαράθεση σχετικά με το ποιος υποψήφιος είναι καταλληλότερος για την αποκατάσταση των συνθηκών στις προοπτικές της οικονομίας που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη, τη μείωση των ενοικίων και την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

 

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top