geotripano

26/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

KOΣΜΟΣ

Οι Τούρκοι αναζητούν πλατφόρμα για την κυπριακή ΑΟΖ

Η τουρκική κυβέρνηση προσέγγισε διεθνείς εταιρείες με στόχο να αγοράσει πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου που θα μεταφέρει εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, αποκαλύπτει με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».
      Pin It

Η τουρκική κυβέρνηση ψάχνει να αγοράσει δική της πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Η Άγκυρα έχει έρθει σε επαφές με δύο τουλάχιστον εταιρείες, που αρνήθηκαν επειδή «δεν θα ήθελαν να μπλέξουν σε μια πολιτική διελκυστίνδα», υπολογίζοντας την αντίδραση της Λευκωσίας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κυπριακή εφημερίδα.

Για σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη κάνει λόγο το δημοσίευμα, καθώς οι συγκεκριμένες κινήσεις, δείχνουν ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίζει και να εφαρμόσει τους σχεδιασμούς της.

Τέλος, η εφημερίδα γράφει πως εάν η τουρκική κυβέρνηση προχωρήσει στην ενοικίαση ή αγορά πλατφόρμας και τη μεταφέρει νοτίως του νησιού εντός των κυπριακών τεμαχίων, αυτό θα σημαίνει «εισβολή, κατάληψη και κατοχή της θαλάσσιας περιοχής της Κύπρου».

 

Σχετικά θέματα:

 

efsyn.gr

Scroll to top