lefta-trapeza

27/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Διαβάστε σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

«Επιτυχημένες» με τα... λεφτά των άλλων / Θέμα: Η Ελλάδα απέναντι στο χρέος / Οι ιδανικοί «ευεργέτες» των κυβερνήσεων / Αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου του 1940 / Ο Πολ Λάβερτι στο Πανόραμα / Οι λεπτομέρειες του ντέρμπι / Σε απεργιακούς ρυθμούς η Ιταλία.
      Pin It

 

  • Με τα λεφτά των φορολογουμένων πέρασαν τις ευρωπαϊκές εξετάσεις οι ελληνικές τράπεζες. Ωστόσο, παρά τον πακτωλό των 40 δισ. ευρώ, που στοίχισε η ανακεφαλαιοποίηση στους φορολογούμενους, οι τράπεζες δεν ξεμπέρδεψαν ακόμη με τις «μαύρες τρύπες» των οικονομικών τους.

 

  • efsyn-261014-1Έρευνα Public Issue, Β΄ μέρος. Τρεις μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ (και) στο ερώτημα «ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική κρίση». Ποια κυβέρνηση θεωρούν οι πολίτες ότι μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα προβλήματα της χώρας.

 

  • «Η Ελλάδα απέναντι στο χρέος». Προτάσεις για την αντιμετώπιση του θέματος από τους: Ανδρέα Ανδριανόπουλο, Σπύρο Λαπατσιώρα, Παναγιώτη Λιαργκόβα, Φίλιππο Σαχινίδη.

 

  • Ο πολυβραβευμένος σεναριογράφος Πολ Λάβερτι, συνεργάτης του διάσημου σκηνοθέτη Κεν Λόουτς, παρουσίασε στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου τη νέα τους δουλειά. Έδωσε ένα συναρπαστικό masterclass, ενώ επισκέφτηκε τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

 

  • Χαρακτηριστικό παράδειγμα σύγχρονων τσιφλικάδων η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου, προβάλλει την κοινωνική προσφορά, συνδέοντας σε μεγάλο βαθμό την τύχη της Μεσσηνίας με τις πρωτοβουλίες της. Επενδύσεις τύπου «Κόστα Ναβαρίνο» εξυπηρετούν το σχέδιο «βιώσιμης ανάπτυξης» των ελληνικών κυβερνήσεων.

efsyn-261014

  • Πάνω από ένα εκατομμύριο Ιταλοί συμμετείχαν στην κινητοποίηση του ιταλικού κεντροαριστερού συνδικάτου CGIL, κατά της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης Ρέντσι. Έτοιμο το  CGIL να προκηρύξει και πανιταλική απεργία.

 

  • Αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου του 1940. Το πλαστό γραμμα τού τότε γραμματέα του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη και το λάθος των εξορίστων.

 

  • Olympiakos-Panathinaikos-1Όλες οι λεπτομέρειες από το ντέρμπι των «αιωνίων». Τα αίτια της νίκης του Ολυμπιακού, τα παράπονα του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία.

 

  • Για κάθε του ταινία έχει κι ένα δικαστήριο, καθώς τον κατηγορούν για αντισημιτισμό, τρομοκρατία ή τον απορρίπτουν – όπως η Ακαδημία των Όσκαρ, για πολιτικούς λόγους. Ο Παλαιστίνιος σκηνοθέτης Ελία Σουλεϊμάν απαντά με βραβεία και με μια ξεχωριστή, αυτοβιογραφική δουλειά.

 

 

efsyn.gr

Scroll to top