27/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αρχιφύλακας πήρε εισιτήριο για την… έξοδό του από το Σώμα

Ζήτησε από Σύρο κρατούμενο 400 ευρώ για να τον “γυρίσει” στην πατρίδα του αεροπορικώς, όταν αυτή η διαδικασία γίνεται με δαπάνες του Δημοσίου.
      Pin It

Στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος αρχιφύλακα του Μεταγωγών, που ζήτησε και πήρε 400 ευρώ από αλλοδαπό, ο οποίος επρόκειτο να επαναπροωθηθεί στη χώρα του, προκειμένου να του βγάλει εισιτήριο, προχώρησαν χθες αξιωματικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας. Στην αποκάλυψη του επίορκου αστυνομικού έφτασαν οι συνάδελφοί του μετά από πληροφορίες που έφτασαν στους «Αδιάφθορους» και όπως προέκυψε από την έρευνά τους, ο αρχιφύλακας στις αρχές Οκτωβρίου εξαπάτησε έναν Σύρο κρατούμενο και κατάφερε να του πάρει 400 ευρώ, δήθεν για του βγάλει αεροπορικό εισιτήριο ώστε να γυρίσει στην πατρίδα του, αν και η διαδικασία αυτή γίνεται με δαπάνες του Δημοσίου.

 

Ο αστυνομικός έβαλε τα χρήματα στην τσέπη του, εντούτοις δεν πρόκειται να τα χαρεί, αφού σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και υπεξαίρεση στην υπηρεσία, η οποία και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας ξεκίνησε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

 

M.Tσαλδάρης

 

Scroll to top