Pin It

Του Δημήτρη Τρίμη

 

Πολλοί αναρωτιούνται το γιατί και το πώς των κινήσεων του Αργ. Ντινόπουλου για τη μεγίστη «εξασφάλιση» των ασφαλιστικών του δικαιωμάτων -τα οποία βεβαίως ως βουλευτής και υπουργός της μνημονιακής συγκυβέρνησης φρόντισε συστηματικά να αφαιρέσει από τους πολλούς απλούς ανέργους, εργαζομένους και συνταξιούχους συμπολίτες του. Για τα κίνητρά του, ουδείς έχει αμφιβολίες…

 

Εχουμε και λέμε λοιπόν: Πρώτον, εντάχθηκε από το 2008 στο σύστημα «αυτασφάλισης» του κύριου Ταμείου των μισθωτών δημοσιογράφων (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και πλήρωσε τα νόμιμα, περίπου 15.000 ευρώ, όταν εγκατέλειψε το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Ετσι κατοχύρωσε οριστικά το δικαίωμά του να συνταξιοδοτηθεί με 25 χρόνια «ένσημα» από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

 

Δεύτερον, στο Ταμείο Νομικών -όπου λέει ότι έχει ήδη «ένσημα» 33 χρόνων- «ρυθμίζει» τις εισφορές αυτασφάλισής του για την κύρια σύνταξη του δικηγόρου, αλλά δεν ξέρουμε αν πληρώνει εισφορές στον κλάδο ασθενείας, διότι «αυτασφαλίζεται» σε άλλο Ταμείο (τον ΕΔΟΕΑΠ, των δημοσιογράφων) – χωρίς να πληρώνει από το 2008, όπως παραδέχτηκε τελικά, ούτε ευρώ εισφορά κι εκεί. Και επειδή το κόστος σήμερα που «συνελήφθη» με τη γίδα στην πλάτη είναι ακριβώς 25.773 ευρώ (και όχι 3.500 που επεδίωκε να «διακανονίσει»), για να πάρει και την άλλη, την επικουρική, υψηλή, σύνταξή του του, καθημαγμένου από την κυβέρνησή του, ΕΔΟΕΑΠ, του φταίει (ποιος άλλος;) ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τρίτον, μια και είπαμε την «κακιά» λέξη ΣΥΡΙΖΑ, ας δούμε κι αυτά τα περί «σκευωρίας» μέσα στον ΕΔΟΕΑΠ από τον ΣΥΡΙΖΑ (!) που λέει στα κανάλια (χωρίς αντίλογο) ο κ. υπουργός, ότι δηλαδή, «σκοτεινές δυνάμεις» δήθεν του πλαστογράφησαν τη μία από τις δύο αιτήσεις που υπέβαλε στον ΕΔΟΕΑΠ, ώστε μετά να του «στήσουνε» την καταγγελία την ημέρα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ και να πλήξουν το «κύρος» του ως υπουργού των Εσωτερικών. Η θεωρία του προφανώς είναι βλακώδης και καταρρίπτεται μόνο και μόνο από το γεγονός ότι η υποτιθέμενη «πλαστή» αίτησή του συντάχτηκε και υποβλήθηκε (από πολιτικό του συνεργάτη) στις 27/6/2013. Ποιος υποτιθέμενος «αριστερός σκευωρός» θα ήξερε από το καλοκαίρι του 2013 ότι ο κ. Ντινόπουλος θα ορκιζόταν στις 10 Ιουνίου του 2014;

 

Και τέταρτον (ας σοβαρευτούμε), για το διάστημα που ο νόμος δεν του επέτρεπε κι άλλη «αυτασφάλιση» πέραν της 5ετίας -όπως και σε κανέναν άλλον μη συνταξιούχο ασφαλισμένο στον ΕΔΟΕΑΠ- δεν μας λέει γιατί δεν ξαναγύρισε στο Ταμείο Νομικών να πληρώνει νομίμως εκεί τις εισφορές για τον εκεί κλάδο ασθενείας, αλλά παρέμεινε παράνομα στον ΕΔΟΕΑΠ. Οπως όμως αποκαλύφθηκε από τον ΕΔΟΕΑΠ, ο υπουργός οφείλει να επιστρέψει για εκείνη την περίοδο (27/6/2013 έως και 22/10/2014) όλα τα χρήματα που αναλογούν στις ιατρικές, φαρμακευτικές και εργαστηριακές υπηρεσίες τις οποίες παρείχε ο ΕΔΟΕΑΠ στον ίδιο και στην οικογένειά του. Ως άνεργος δημοσιογράφος που προσπάθησε να εμφανιστεί ή ως συνταξιούχος που δεν είναι, δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσει την ασφάλισή του στον ΕΔΟΕΑΠ, εκτός αν υποβάλει «χαρτί απορίας» και φορολογική δήλωση ή «πόθεν έσχες» με λιγότερα από 5.000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο. Να σας πω την αλήθεια, δεν μπορώ να το αποκλείσω κι αυτό.

 

Scroll to top