Pin It

«Η υποκρισία περισσεύει». Με αυτήν τη δήλωση επιτέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος στη Ρένα Δούρου. Αφορμή στάθηκε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που ήθελε την περιφερειάρχη Αττικής «να παραχωρεί την καθαριότητα σε ιδιώτες» και, μάλιστα, να «αρνείται την πρόσληψη» των ηρωικών καθαριστριών.

 

Ομως ο κ. Κουμουτσάκος, με την ιδιότητα του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ., και όχι ως «αυτοδιοικητικός», αμέλησε να αναφέρει ότι οι προσλήψεις εργαζομένων ειδικότητας ΥΕ και ΔΕ «παγώνουν» ελέω Μεσοπρόθεσμου, ενώ ως προεκλογικός αντίπαλος της κ. Δούρου «ξέχασε» ότι η ίδια είχε πει ότι νίκησε στις εκλογές, χωρίς να υποσχεθεί ούτε μία πρόσληψη. Αλλωστε ούτε ο ίδιες οι καθαρίστριες έθεσαν ποτέ τέτοιο αίτημα.

 

Αναφορικά με την «παραχώρηση» της καθαριότητας στους ιδιώτες, κύκλοι της Περιφέρειας υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για μια εισήγηση (όχι απόφαση) η οποία αναφέρεται σε διαγωνισμό που ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση. Επομένως, συμπληρώνουν, εάν «μπλοκάρει» τη διεξαγωγή του διαγωνισμού μονομερώς, θα υπάρξουν οικονομικές συνέπειες. Η Περιφέρεια δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση-απάντηση για το σχόλιο του κ. Κουμουτσάκου ή το δημοσίευμα, καθώς είχε εστιάσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η θεομηνία.

 

Στ.Ζ.

 

Scroll to top