Xristodoulos-Xristodoulou

27/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Στο νοσοκομείο ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας διακομίστηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, που εκτίει ποινή φυλάκισης πέντε μηνών.
      Pin It

Λευκωσία – Ανταπόκριση: Άκης Φάντης

Ο καταδικασθείς, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικό πρόστιμο 13.500 χιλιάδων ευρώ, αισθάνθηκε αδιαθεσία και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Η ποινή για τον Χριστοδούλου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φορολογικά αδικήματα, ανακοινώθηκε το πρωί. Συγκεκριμένα κρίθηκε ένοχος για την ενέργειά του να μη δηλώσει στον Φόρο Εισοδήματος, επί σειρά ετών, ένα εκατομμύριο ευρώ που έλαβε η εταιρεία A.C. Christodoulou Consultants από την εταιρεία Focus του ελλαδίτη επιχειρηματία Μιχάλη Ζολώτα.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι όλες οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας ήταν της ίδιας σοβαρότητας. Αναφέρεται επίσης ότι η ποινή του είναι μήνυμα προς τρίτους ότι και τα δικά τους αδικήματα θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης.

 

efsyn.gr

Scroll to top