parelasi-thessaloniki

27/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Σε αστυνομικό κλοιό η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Ενόχληση για τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της Τσιμισκή και απαγόρευαν την προσέγγιση των πολιτών στην εξέδρα των επισήμων και απέναντι από αυτή εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμαρχος, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πλήθος πολιτών.
      Pin It

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί σε κοντινή απόσταση πριν και μετά την εξέδρα των επισήμων για να αποτρέψουν τυχόν αποδοκιμασίες.

 

parelasi

 

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «υπερβολικά και απαράδεκτα» τα κάγκελα και πρόσθεσε: «Τα μέτρα αυτά δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα ούτε με την ουσία του τριημέρου».

 

parelasi-thessaloniki-2

 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης επεσήμανε: «Ιδεολογικά εγώ είμαι εναντίον των μαθητικών παρελάσεων. Ένα πράγμα, όμως, που με ενόχλησε ιδιαίτερα είναι τα κάγκελα. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε παρελάσεις και να έχουμε απλωμένη σε όλη την Τσιμισκή κάγκελα. Για ποιον τις κάνουμε τις παρελάσεις; Εάν δεν έρθουν οι γονείς να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν, τι νόημα έχει μια μαθητική παρέλαση;».

 

parelasi-thessaloniki-3

 

«Ειλικρινά ή θα πρέπει να σταματήσουν οι παρελάσεις ή να κοπούν τα κάγκελα. Αλλιώς δεν έχει νόημα να παρελαύνουν τα παιδιά για πέντε ανθρώπους που κάθονται στην εξέδρα» ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου.

 

efsyn.gr

Scroll to top