27/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επί τρία

      Pin It

Ηρθε η Κότσιγιτ

 

Η «Αλίκη Βουγιουκλάκη της Τουρκίας», η θρυλική Χούλια Κότσιγιτ ήρθε στην Αθήνα για να εγκαινιάσει το αφιέρωμα στον τουρκικό κινηματογράφο που οργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Μπορεί να πλησιάζει τα εβδομήντα, ωστόσο διατηρεί τη στόφα της σταρ. Μεγαλωμένη στον Βόσπορο, μαζί με Ρωμιούς, το 1986 ούσα υποψήφια βουλευτής, την παρομοίαζαν με τη δικιά μας Μελίνα. Σε νεαρή ηλικία πρωταγωνίστησε στο «Ανυδρο καλοκαίρι» του Μερτίν Ερκσάν, που κέρδισε το 1964 τη Χρυσή Αρκτο. Εκτοτε έπαιξε σε περισσότερο από 180 ταινίες, κυρίως του εμπορικού κινηματογράφου, με τεράστια επιτυχία μέσα και έξω από την Τουρκία. Αύριο στις 22.00 στην Ταινιοθήκη θα προβληθεί «Η νύφη» (1973) όπου πρωταγωνιστεί σε σκηνοθεσία Ομέρ Λουτφί Ακάντ.

 

ΝΟ.ΡΑ.

 

Πέθανε ο Τζακ Μπρους

 

Σε ηλικία 71 ετών, ο Τζακ Μπρους, ο μπασίστας των Cream, έφυγε από τη ζωή, από ασθένεια στο συκώτι. Το 1966 μαζί με τους Ερικ Κλάπτον στην κιθάρα και τον Τζίντζερ Μπέικερ στα ντραμς, ίδρυσαν τη θρυλική ροκ μπάντα. Ο ίδιος, έντονα επηρεασμένος από την τζαζ σκηνή, τραγουδούσε, έπαιζε, συνέθετε και έγραφε τραγούδια. Οι Cream άφησαν την ιδιαίτερη σφραγίδα τους στη μουσική σκηνή του ΄60. Κυκλοφόρησαν τέσσερις δίσκους, εκ των οποίων οι τρεις βρίσκονται στη λίστα με τα 500 καλύτερα άλμπουμ του περιοδικού Rolling Stone.

 

ΝΟ.ΡΑ.

 

Τους τιμούν τα ΕΛΤΑ

 

Τη νέα αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «Νεοέλληνες Λογοτέχνες – Ποιητές – Πεζογράφοι» κυκλοφόρησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Τρεις πεζογράφοι κι ένας ποιητής εικονίζονται στα τέσσερα γραμματόσημα της σειράς: η Διδώ Σωτηρίου, ο Αντώνης Σαμαράκης, ο Στρατής Τσίρκας και ο Κώστας Βάρναλης. Τα ΕΛΤΑ απένειμαν συλλεκτικές εκδόσεις της σειράς στους συγγενείς των λογοτεχνών: στην Ελένη Σαμαράκη, στον Νίκο Μπελογιάννη, ανιψιό της Σωτηρίου, στον Π. Μαλουκάτο για τον Τσίρκα, ενώ το γραμματόσημο του Βάρναλη παρέλαβε η ΕΣΗΕΑ για το Μορφωτικό της Ιδρυμα.

 

ΝΟ.ΡΑ.

 

Scroll to top