27/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΚΚΙΝΙΑ 2004-2014

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

«Το πρόβλημα είναι μόνιμο. Δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα», δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.
      Pin It

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Δέκα χρόνια μετά την καταστροφική πλημμύρα του 2004 οι κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων της Κοκκινιάς μετρούν και πάλι τις πληγές τους, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις της Παρασκευής προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων σε σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και δρόμους. «Το πρόβλημα στην Κοκκινιά είναι μόνιμο, είναι επί δεκαετίες, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και αφορά το ότι δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη παρεμβάσεων, τις οποίες, όπως είπε, δεν μπορεί να κάνει ο δήμος γιατί δεν έχει τη δυνατότητα ούτε να περάσει μεγάλους αγωγούς ούτε να υλοποιήσει αντιπλημμυρικά έργα.

 

Εκανε γνωστό ότι θα απευθυνθεί στην κεντρική εξουσία ώστε να γίνει μια ευρεία σύσκεψη με σκοπό να δουν πώς θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν καλύτερα παρόμοια φαινόμενα, ενώ από την πλευρά του δήμου, όπως υποστήριξε, είναι στον δρόμο όλο το προσωπικό καθαριότητας, της αποχέτευσης και του πρασίνου για τα πεσμένα δέντρα, τον καθαρισμό των φρεατίων και οτιδήποτε άλλο.

 

Στο μεταξύ, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά ξεκίνησαν την καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών, ενώ την Κυριακή στελέχη της Διεύθυνσης Εμπορίου της Π.Ε. Πειραιά προχώρησαν σε καταγραφή των ζημιών σε εμπορικά καταστήματα.

 

Στο δημαρχείο της πόλης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου ευρεία σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γαβρίλη, αντιδημάρχων, του γενικού γραμματέα του δήμου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου και της περιφέρειας.

 

Από το Σάββατο λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο για την καταγραφή των ζημιών στα σπίτια. Οι δημότες του Πειραιά, τα σπίτια των οποίων έχουν πληγεί, μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 213-1601802, 213-1601866 και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, 3ος όροφος) προκειμένου να δηλώσουν τη ζημιά. Ταυτόχρονα οι επαγγελματίες του Δήμου Πειραιά μπορούν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής που έχει την αρμοδιότητα καταγραφής των ζημιών.

 

Την άμεση στήριξη των πληγεισών οικογενειών ζητά η δημοτική παράταξη το «Λιμάνι της Αγωνίας» και τονίζει ότι, με γνώμονα την κρίση που καλπάζει και τον χειμώνα που έρχεται, ο κύκλος αυτών που χρειάζονται στήριξη πρέπει να διευρυνθεί. Οσο για τους λόγους της καταστροφής αυτοί είναι γνωστοί: ανεπάρκεια, ακαταλληλότητα ή πλήρης απουσία του δικτύου αντιπλημμυρικών έργων που απαιτείται.

 

[email protected]

 

Scroll to top