27/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Είναι στο χέρι μας»

Επαναπροκηρύσσει την απεργία-αποχή για την «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο» η ΠΟΕ-ΟΤΑ μέχρι το τέλος του χρόνου, καταγγέλλοντας τη μεθόδευση των νέων απολύσεων και το «πετσόκομμα» των μισθών στο Δημόσιο, για να εξισωθούν (προς τα κάτω πάντα) με εκείνους του ιδιωτικού τομέα, ενώ κάνει λόγο για «επιχείρηση εκφοβισμού» από Μπουτάρη.
      Pin It

Του Στέργιου Ζιαμπάκα

 

Σε νέα απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο» μετατροπής συμβάσεων προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από απόφαση του γενικού της συμβουλίου. Καθώς η προηγούμενη κινητοποίηση οριζόταν έως τα τέλη Οκτώβρη, αποφασίστηκε η επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής, η οποία αφορά το σύνολο των εργαζομένων στους ΟΤΑ, έως και την 31η Δεκεμβρίου 2014. Μάλιστα, προχώρησε και σε εξώδικο προς το υπουργείο Εσωτερικών και το ελληνικό Δημόσιο, κοινοποιούμενο και στην ΚΕΔΕ, με το οποίο ενημερώνει για την απόφασή της.

 

Με αφορμή τα σενάρια που επανήλθαν και αναφέρονται στο νέο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει λόγο για ένα «μισθολόγιο πείνας», καταγγέλλοντας τη συγκυβέρνηση και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «όπως το 2011, προφασιζόμενοι ένα “ενιαίο μισθολόγιο” και “εξορθολογισμό” που, ως γνωστόν, οδήγησε στο πετσόκομμα των μισθών του συνόλου των εργαζομένων, έτσι και τώρα, προετοιμάζουν το έδαφος για το καινούργιο μισθολόγιο που προβλέπει μισθούς Κίνας στην Ελλάδα του 2014».

 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «οι μειώσεις δεν θα αφορούν τους Υ.Ε. και τους Δ.Ε., όπως σκόπιμα η συγκυβέρνηση διαρρέει», αλλά «σκοπεύουν να “κατεβάσουν” τον εισαγωγικό βαθμό στα 500,00 ευρώ, αντιγράφοντας την… επιτυχία τους στο εργασιακό τοπίο που δημιούργησαν στον ιδιωτικό τομέα». «Εχουν ήδη δεσμευτεί για εξοικονόμηση μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο 600 εκατ. ευρώ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι το ετήσιο κόστος της μισθοδοσίας στον δημόσιο τομέα υπολογίζεται στα 16 δισ. ευρώ.

 

«Ολοι στο στόχαστρο»

 

«Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί το έργο του 2011. Ολοι μας είμαστε στο στόχαστρο, είτε με την κατάπτυστη “συγκριτική αξιολόγηση”, είτε με τον προσχηματικό επανέλεγχο, είτε ως θύματα της οικονομικής εξόντωσης που προετοιμάζουν», τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας τους εργαζόμενους σε έναν ενωτικό, αποφασιστικό αγώνα για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, στη ζωή και στην αξιοπρέπεια, κατά των πολιτικών που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

 

Τέλος, η Ομοσπονδία βάζει στο «στόχαστρό» της και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Καταγγέλλει τον Γιάννη Μπουτάρη για «επιχείρηση τρομοκράτησης και εκφοβισμού», με αφορμή τη δήλωσή του ότι οι ελεγκτές-επιθεωρητές θα συνεχίσουν τον έλεγχο στον δήμο, ακόμα και με την παρουσία του εισαγγελέα και της αστυνομίας. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ δηλώνει ότι παρέχει κάθε συνδικαλιστική κάλυψη σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης και καλεί τους συλλόγους-μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στον Νομό Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν και να συμπαρασταθούν στις κινητοποιήσεις τους, την Τετάρτη, 29 Οκτώβρη, παίρνοντας μέρος μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 8.00 το πρωί στο δημαρχείο.

 

Scroll to top