27/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Χωρίς πούλμαν από Τετάρτη, λόγω απληρωσιάς

      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Σε φαρσοκωμωδία από την πλευρά της κυβέρνησης εξελίσσεται το θέμα της μεταφοράς μαθητών απομακρυσμένων περιοχών, καθώς η τροπολογία που θα έλυνε το πρόβλημα, τελικά αποσύρθηκε και οι απλήρωτοι λεωφορειούχοι διακόπτουν πλέον οριστικά τα δρομολόγια. Στον «αέρα» 5.000 οικογένειες του Νομού Θεσσαλονίκης που δεν έχουν άλλο τρόπο να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο. Ας σημειωθεί ότι η μεταφορά περίπου 12.000 μαθητών στον Νομό Θεσσαλονίκης γίνεται σήμερα με τουριστικά λεωφορεία, οπότε η αποχή επηρεάζει μεγάλο αριθμό οικογενειών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, κυρίως του Επαρχείου Λαγκαδάς και των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού.

 

Τα μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης ανακοίνωσαν τη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών από την προσεχή Τετάρτη και μέχρι την οριστική εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος κάνει λόγο για νέο εμπαιγμό των αρμοδίων «που υποσχέθηκαν στους μεταφορείς άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, για τα σχολικά έτη 2012-2013 και 2013-2014, με διάταξη σε τροπολογία που θα ψηφιζόταν στη Βουλή και η οποία τελικά αποσύρθηκε».

 

Σχεδόν 2,5 μήνες έχουν περάσει από την έναρξη του σχολικού έτους και πολλά παιδιά, είτε πηγαίνουν μετ’ εμποδίων είτε καθόλου (!) στα σχολεία τους. Υπό αυτές τις συνθήκες, από την αρχή της σχολικής χρονιάς γονείς και μαθητές κάθε άλλο παρά πείθονταν στα περί «εξεύρεσης λύσης», καταγγέλλοντας για την ολιγωρία, αφενός την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αφετέρου τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οπως ξεκαθάρισαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους κινητοποίησης, «θέλουμε άμεση και οριστική λύση. Χρόνια τώρα το πρόβλημα καρκινοβατεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας», είχαν ξεκαθαρίσει τότε, κάτι που αναμένεται να συμβεί αμέσως μετά την αργία του εορταστικού τριήμερου.

 

Νίκος Φωτόπουλος

 

Scroll to top