ukraineflag

28/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδρά το Κίεβο στην πρόθεση της Μόσχας να στηρίξει τις εκλογές των αυτονομιστών

Νέα σύννεφα στις σχέσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας μετά την πρόθεση της Μόσχας να υποστηρίξει τις εκλογές που οργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία .
      Pin It

Επανέρχεται η ένταση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Η υποστήριξη της Μόσχας στις εκλογές που οργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία «υπονομεύει τη διαδικασία» της ειρήνης, δήλωσε σήμερα (Τρίτη) προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος ουκρανός διπλωμάτης, ενώ το ρούβλι σημείωσε νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ έναντι του ευρώ και του δολαρίου, συνεχίζοντας την πτώση του που προκαλείται από την ουκρανική κρίση, τις δυτικές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

«Η πρόθεση της Ρωσίας να αναγνωρίσει αυτή την ψηφοφορία (…) υπονομεύει την αποκλιμάκωση και την ειρηνευτική διαδικασία εξασθενώντας παράλληλα την εμπιστοσύνη στη χώρα αυτή ως ασφαλή διεθνή εταίρο», δήλωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα, μετά τις δηλώσεις του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ότι η Μόσχα θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών που θα διεξαχθούν στις επαρχίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ.

«’Όποιος βιάζεται υπερβολικά μένει στα μισά του δρόμου’, λέει μια ρωσική παροιμία. Η Ρωσία βιάζεται να αναγνωρίσει κάτι που δεν έχει καμιά σχέση με εκλογές», δήλωσε ακόμη ο Κουλέμπα.

 

Σχετικό θέμα: Η Μόσχα θα αναγνωρίσει τις εκλογές των φιλορώσων

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top