stilos-daneio-ipografi-dimosiografia-simvolaio

29/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Διαβάστε σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Κρύβουν τα «κόκκινα» δάνεια, άγνωστη λέξη η ρευστότητα / Σενάρια ανασχηματισμού στην κυβέρνηση / Προσφυγή για το Μαντούδι / Συνάντηση Χαρδούβελη - Σόιμπλε για την τρόικα / Στο περίμενε για τις αποζημιώσεις / Αφιέρωμα στο ΝΒΑ.
      Pin It
  • Άγνωστες πτυχές της συμπαιγνίας κυβέρνησης – τραπεζιτών φέρνουν στο φως τα ευρωπαϊκά stress tests, καθώς αποκαλύπτεται ότι οι τράπεζες κρύβουν το πραγματικό μέγεθος των «κόκκινων» δανείων. Πάνε περίπατο οι εξαγγελίες για ρευστότητα στην αγορά, την ώρα που η κυβέρνηση στρώνει χαλί για ταχύτερη ιδιωτικοποίηση των τραπεζών.

 

  • samarasΣε ανασχηματισμό σκέφτεται να προχωρήσει ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα. Ποιοι υπουργοί δεν περνούν τη «βάση» και είναι πολύ πιθανό να απομακρυνθούν.

 

  • Συνάντηση που θα κρίνει την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα θα έχει στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στην ίδια «ατζέντα» το πρόγραμμα προληπτικής στήριξης και το χρέος.

 

  • Στα 900.000 ευρώ εκτιμάται το κόστος αποκατάστασης ζημιών για έργα άμεσης προτεραιότητας από τις πλημμύρες. Πληγέντες παλαιότερων πλημμυρών περιμένουν έως και πέντε χρόνια χωρίς να έχουν λάβει τις αποζημιώσεις.

 

  • Με μια εντυπωσιακή κυβίστηση, κοινώς… κωλοτούμπα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε τελικά το «πράσινο φως» στους ελαφρά τροποποιημένους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας.

 

  • parelasiΥπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με την παρουσία εκατοντάδων αστυνομικών οι παρελάσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για την εθνική επέτειο. Διαμαρτυρίες των πολιτών και συνδικαλιστών αστυνομικών.

 

  • «Οι τουρκικές προκλήσεις δεν θα σταματήσουν τις γεωτρήσεις», διαμηνύει ο Κύπριος ΥΠΕΞ. Τι θα συζητήσουν Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος την Τετάρτη. Γιατί μεταβαίνει στην Τουρκία ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και γιατί έρχεται στην Αθήνα ο νέος γ.γ. του ΝΑΤΟ.

 

  • Πολλά και δύσκολα τα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικός εταίρος. Παραμ
    ένει συγκρουσιακό το τοπίο στο εσωτερικό του. Τι ρόλο θα παίξει ο Γιώργος Παπανδρέου.

 

  • Το δ.σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ψήφισε και προτείνει τον Χάρη Παπαδόπουλο αντί του Γρηγόρη Καραντινάκη για τη θέση του γενικού διευθυντή. Μία απόφαση που είναι σε πλήρη δυσαρμονία με τη θέληση του κινηματογραφικού κόσμου.

 

  • Hellas-Antetokoumpo-Puerto-RicoΑφιέρωμα στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Παπανικολάου, Καλάθης, Κουφός και Αντετοκούνμπο υπογραμμίζουν την έντονη ελληνική παρουσία στο αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ.

 

  • Στο ΣτΕ η προσφυγή φορέων και κατοίκων κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εγκρίνει τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου υψηλής όχλησης στο Μαντούδι. Οι φόβοι για το μέλλον της περιοχής και η προϊστορία των πολιτικών παρεμβάσεων για το θέμα.

efsyn.gr

Scroll to top