29/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

VIP… παρελάσεις

      Pin It

Του Κώστα Ζαφειρόπουλου

 

Ηταν άλλη μια μέρα εθνικής υπερηφάνειας. Το πρωί ο λαός-χορηγός παρακολούθησε εξ αποστάσεως τη στρατιωτική παρέλαση που εξελίσσεται σε ένα ακριβό πάρτι για VIPs, από το οποίο λείπουν αυτοί που πληρώνουν: οι φορολογούμενοι πολίτες.

 

Το 2010, ο τότε υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ανακοινώσει ότι χάριν περικοπών θα μετέχουν μόνο πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων στις στρατιωτικές παρελάσεις. Από τον περασμένο Μάρτιο επανήλθαν πανηγυρικά οι μηχανοκίνητες παρελάσεις, οι οποίες με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις κοστίζουν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

 

Σύσσωμο το έθνος, ηρωικό κι αγαπημένο, αφεντικά κι εργάτες, αξιωματικοί και φαντάροι, χωροφύλακες και πολίτες, υπουργοί και ψηφοφόροι, παρακολούθησαν με χαρά(;) το μιλιταριστικό και πανάκριβο (αν προστεθεί και το κόστος της αστυνομοκρατίας) θέαμα.

 

Το απόγευμα το μενού εθνικής ανάτασης περιλάμβανε τη δημοσιοποίηση βίντεο από το υπουργείο Πολιτισμού από την ανασκαφή στην Αμφίπολη. Υλικό αμοντάριστο, με φυσικούς ήχους, συνάρπασε και αυτό το πανελλήνιο.

 

Αραγε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς θα εκφράσει έμπρακτα την εναντίωσή της απέναντι στις παρελάσεις που έχουν τις ρίζες τους σε καθαρά φασιστικού τύπου αντιλήψεις; Ας κάνουμε τον… σταυρό μας.

 

Scroll to top