29/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στην Πάτρα έγινε… του κιγκλιδώματος

Αντεγκλήσεις προκάλεσαν τα κάγκελα και τα ΜΑΤ στην παρέλαση στην αχαϊκή πρωτεύουσα και η αστυνομία αναγκάστηκε να αφαιρέσει τα σιδηρά εμπόδια.
      Pin It
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τη συμμετοχή αλλά και την παρέμβαση του κόσμου ολοκληρώθηκαν στη Δυτική Ελλάδα οι στρατιωτικές παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Στην Πάτρα προκλήθηκαν αντεγκλήσεις λόγω της παρουσίας των ΜΑΤ αλλά και για τα κάγκελα που είχαν στηθεί απέναντι απ’ την εξέδρα των επισήμων για τον φόβο επεισοδίων. Τελικά έπειτα από την έντονη δυσφορία εκ μέρους του πλήθους ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας κ. Α. Σεϊντής ζήτησε να απομακρυνθούν τα κάγκελα. Είχε προηγηθεί νωρίτερα πορεία διαμαρτυρίας μελών του ΠΑΜΕ στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα απ’ την πλατεία Αγίου Γεωργίου έως την Αγγλικανική Εκκλησία, όπου το 1940 έπεσε η πρώτη γερμανική βόμβα κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της πόλης.

 

Χωρίς παρατράγουδα ολοκληρώθηκαν οι παρελάσεις σε Καλαμάτα και Πύργο -αξίζει να σημειωθεί πως και σ’ αυτές τις παρελάσεις είχαν στηθεί κιγκλιδώματα ενώ παράλληλα η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη. Τέλος, στη Ζάκυνθο η παρέλαση δεν έγινε λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έπεφτε από νωρίς στο νησί.

 

Δημήτρης Τερζής

 

Scroll to top